Instalar un sistema operativo en su Raspberry Pi esta a

Raspberry Pi Foundation har skapat ett nytt Network Installer-verktyg som låter Raspberry Pi-ägare installera ett operativsystem på sina enheter utan att behöva en separat dator.

Det brukade vara så att DIYers var tvungna att använda en annan dator för att köra Raspberry Pi Imager eller något liknande för att uppdatera ett operativsystem till ett SD-kort när de satte upp en ny Raspberry Pi. Men nu, om du tänker använda en av Foundations enkortsdatorer som din primära datorenhet, kan du göra det med en enkel Ethernet-kabel.

Enligt ett nytt blogginlägg finns det nu en betaversion av Raspberry Pi bootloader som innehåller nätverksinstallation. Även om nuvarande Raspberry Pi-ägare kommer att behöva uppdatera sin bootloader, planerar Raspberry Pi Foundation att skicka Raspberry Pi-kort med den nya nätverksbootloadern förinstallerad direkt från fabriken vid ett framtida datum.

nätverksstart

Efter att ha uppdaterat starthanteraren på din Raspberry Pi XNUMX eller XNUMX med Raspberry Pi Imager kan du testa att starta från själva nätverket.

När en Raspberry Pi är påslagen, tittar starthanteraren först på SD-kortet och sedan till ett USB-minne för att ladda programvaran. Om ingen programvara hittas kommer du att se en diagnostisk skärm på skärmen efter några sekunder. Men om du har ett tangentbord kopplat kommer du nu att se ett meddelande som säger "Lång tryck för att starta installationsprocessen.

För att installera Raspberry Pi-operativsystemet med nätverksstart måste du trycka på "Mellanslag"-tangenten efter att ha hållit ned "Shift"-tangenten i 3 sekunder. Därifrån kommer du att uppmanas att sätta i en Ethernet-kabel. Detta innebär att du måste fysiskt ansluta enheten till din router för att påbörja installationsprocessen.

Så småningom kommer Raspberry Pi Imager-applikationen att starta, så att du kan installera ett fullständigt operativsystem på ett SD-kort eller USB-minne.

Raspberry Pi Foundation har gjort ett bra jobb med att lägga till den här nya funktionen till sin enkortsdator och vi kommer troligen att höra mer när det nya verktyget kommer ut ur beta.

Dela detta