IBM le da a su mainframe Linux una actualizacion importante

IBM har gett användare av sin Watson Internet of Things (IoT)-plattform ett ultimatum: byta till en annan tjänst eller möta avbrott.

Det är enligt The Register (öppnas i en ny flik), som fick ett e-postmeddelande från en kund som kräver att IoT-plattformen ska vara slut.

Observera att enheter inte kommer att kunna ansluta till MQTT- och HTTP-slutpunkterna och befintliga anslutningar kommer att avbrytas. Alla återstående kunder som använder den här tjänsten bör planera att byta till alternativa tjänster före detta datum", står det i uttalandet.

IBM Watsons elände

Watson IoT-plattformen skapades för att tillhandahålla en central plats för hantering och övervakning av IoT-enheter och har samarbetat med företag som Adesto Technologies, Geniatech Inc och IOTech Systems, som alla kan ses på IBM:s partnersökwebbplats. (öppnar i en ny flik).

IBM ger kunderna bara ett år på sig att flytta till en annan IoT-hanteringsplattform, när slutdatumet den 31 december 2023 närmar sig.

Tidigare i år meddelade vi att Google Cloud också kommer att stänga av sin IoT Core. Företaget ansåg att "kundernas behov skulle kunna tillgodoses bättre av [dess] nätverk av partners som specialiserar sig på IoT-applikationer och tjänster", men teknikjätten har vidtagit åtgärder för att göra kundövergångar mindre belastande. .

I ett blogginlägg förklarade cloud computing-jätten att "om en avskrivning eller radikal förändring är oundviklig, ligger ansvaret på [det - företaget] att göra migreringen så enkel som möjligt.

TechRadar Pro har kontaktat IBM för att ta reda på om företaget kommer att vidta liknande åtgärder.

Det är inte den enda Watson-märkta produkten som IBM beslutade att lägga ner, efter att ha sålt Watson Health i januari. IBMs vd Arvind Krishna sa senare att det berodde på att det inte lyckades skaffa den erforderliga vertikala erfarenheten inom hälsovårdsbranschen, enligt The Register.

Dela detta