The House kan vara Netflix läskigaste, konstigaste show på ganska länge

The House kan vara Netflix läskigaste, konstigaste show på ganska länge

Netflix har släppt den första officiella trailern för den kommande antologiserien The House, och det är kanske streamerns läskigaste tv-produktion på länge.

Stop-motion miniserien för vuxna, som kommer att släppas den 14 januari 2022, marknadsförs som en "udda mörk komedi" av Netflix. Och att döma av dess läskiga, nervösa och rent bisarra första teaser är det en underdrift.

Det finns dansande kackerlackor, antropomorfa katt-och-mus-kulter, exorcistliknande skräck och piskningar av Tim Burton, David Lynch, David Firth och till och med Wes Andersons fantastiska Mr. Fox. Så tänk på oss som säljare.

Kolla in den officiella trailern för Netflix The House nedan:

Lite är känt om den övergripande berättelsen om The House, men Netflix officiella synopsis antyder vad det kommer att innebära. Huset kommer att berätta "tre surrealistiska historier om människorna som gjorde det till sitt hem." Och baserat på vad vi har sett hittills verkar det som att var och en av Husets berättelser utspelar sig i olika verkligheter men är sammankopplade på ett eller annat sätt.

Var och en av berättelserna i The House har också regisserats av några av de ledande rösterna inom oberoende stop-motion-animation. Emma de Swaef och Marc Roels (This Magnificent Cake), Niki Lindroth von Bahr (Bath House) och Paloma Baeza (Poles Apart) är visionärerna i husets ovanliga och ibland läskiga estetik. Skådespelare inklusive Mia Goth (Suspiria, Emma), Matthew Goode (The King's Man), Miranda Richardson (Good Omens) och Helena Bonham Carter (Sweeney Todd, Corpse Bride) kommer att ge sina röster till The Houses eklektiska karaktärer.

The House producerades av Nexus Studios, företaget bakom Billie Eilish-animationsfilmen "Happier Than Ever" och en augmented reality-upplevelse för Marvel Studios Eternals, det första projektet i sitt slag skapat för bandjätten.

The House släpps exklusivt på Netflix den 14 januari 2022.

Analys: Netflix katalog över avantgardistiska tv-projekt växer

En officiell skärmdump från kapitel 2 i Netflix-antologiminiserien The House

(Bildkredit: Netflix)

Netflix har inte varit blyg för att öka sitt urval av störande, läskiga och skräckfyllda projekt de senaste åren.

Black Mirror, His House, Midnight Mass och Mike Flanagans "The Haunting of", Fear Street-trilogin och Stranger Things har fängslat, förbannat och skrämt publiken i lika hög grad sedan företaget började utveckla sina egna original från 2013. Och med tanke på hur väl dessa produktioner har uppträtt, bland prenumeranter och på kritikernas listor vid årets slut, är det ingen överraskning att Netflix ökar sina ansträngningar för att skapa mer innehåll av den här typen.

Självklart har streamingjätten råd att ta risker med projekt som The House. Netflix är fortfarande den största streamingtjänsten, och med sina enorma kassareserver, för varje projekt som inte lyckas fånga tittarnas uppmärksamhet, finns det tre till, som Squid Game, Arcane och The Witcher, som blir globala fenomen. .

I takt med att fler och fler människor med olika smaker registrerar sig på plattformen ökar efterfrågan på unika filmer och TV-serier inom dess abonnentbas. Därför kommer projekt som The House att locka åtminstone några tittare.

Men mun till mun är en viktig del av TV-program och filmer som blir Netflix-sensationer över en natt. Och baserat på dess spännande och läskiga trailer kan Home bli en hit för streamern. Om tillräckligt många är intresserade av dess teaser och även förundras över dess estetik, stil och ton när den släpps nästa månad, kan den överraska många.