Hur Salesforces nya vd för Storbritannien och Irland vill hjälpa regionen att återhämta sig

Hur Salesforces nya vd för Storbritannien och Irland vill hjälpa regionen att återhämta sig Efter att många industrier runt om i världen fick en enorm ekonomisk träff under pandemin, verkar det äntligen bli bättre när världen börjar förändras. Den brittiska teknikindustrin var inte den enda som påverkades av nedstängningarna, men ett av världens största företag vill nu använda sin storlek och inflytande för att säkerställa att småföretag över hela landet kan återhämta sig. Med verksamhet runt om i världen är Salesforce ett välbekant namn för många, och TechRadar Pro pratade med Zahra Bahrololoumi, den nya VD:n för Salesforce Storbritannien och Irland, för att ta reda på vad hon ser som företagets framtid.

Massivt papper

Innan han började på Salesforce tillbringade Bahrololoumi 22 år på Accenture, och även om han medger att flytten var en stor övergång, noterar han: "Jag har inte sett tillbaka en enda gång." "Företagets rytm är enastående ... och det faktum att det finns ett intryck av att alla passerar på ansiktet av virveln hos alla som passerar förbi pandemin, det finns en känsla av intrycket av världen. Jag måste vara . "Han noterar att affärer i Storbritannien och Irland alltid har varit ett starkt område för Salesforce som helhet, och att företaget kan spela en viktig roll för att hjälpa regionens ekonomi att återhämta sig från pandemin. "Jag tror att vi har en mycket viktig roll att spela", säger Bahrololoumi, "Jag känner personligen en djup känsla av ansvar för Salesforces roll i Storbritanniens och Irlands ekonomi och hur vi driver den ekonomiska återhämtningen... det är mycket meningsfullt och personligt för mig. Hon säger att Salesforce kan erbjuda en mängd tjänster och verktyg för företag av alla storlekar, med företagets erfarenhet inom ett brett spektrum av sektorer och branscher som en nyckelfaktor. "Vi befinner oss i en post-pandemisk värld", säger Bahrololoumi, "organisationer i dag måste kunna sälja, leverera och handla på marknaden och interagera var som helst, och kärnan i det är ett digitalt förslag ... och vi Du kan hjälpa de får detta att hända. "Vår roll är hur vi kan vara relevanta för dem, hjälpa dem att bli digitala och hjälpa dem att lyckas var som helst. "

Salesforce CRM Office-logotyp

(Bildkredit: Shutterstock.com / Jonathan Weiss) Mycket av detta beror på Salesforces arbete med små och medelstora företag i båda länderna, vilket Bahrololoumi beskriver som "Salesforces själ." "Det är bokstavligen grunden för vår verksamhet och det är ett värdefullt segment för oss", säger hon, "Vi vet att det kommer att vara helt avgörande att hjälpa små och medelstora företag och att det kommer att vara en viktig del av den övergripande ekonomiska återhämtningen. Bahrololoumi är också särskilt fokuserad på Salesforces arbete för att hjälpa till att minska den digitala kompetensgapet, vilket fortfarande är ett problem i Storbritannien och Irland. "Vi vet att det i världen idag, när pandemin närmade sig, fanns en digital kompetensklyfta, och digitaliseringen vi ser förvärrar den klyftan", konstaterar han och lyfter fram särskilda ojämlikheter mellan raser och klasser. "Vår roll... är att se till att vi fokuserar på att utveckla ett inkluderande förhållningssätt till färdigheter, stödja livslångt lärande... och rikta in oss på underrepresenterade grupper. Bahrololoumi säger att företaget är fokuserat på att bygga en talangpool för framtiden; inte bara för Salesforce utan för det bredare ekosystemet. Företaget har avsevärt utökat sin Trailhead e-learning-plattform under de senaste månaderna, med företagets Storbritannien i framkant när det gäller att marknadsföra program som hjälper grupper som nyblivna mammor och militärveteraner Med ett så brett fokus och inflytande på Storbritanniens och Irlands ekonomi ser det ut som att Salesforce kan ha en avgörande roll att spela för att hjälpa länder att återhämta sig från effekterna av pandemin. Men Bahrololoumi är fokuserade också på hans mer omedelbara mål att se till att Salesforce-kunder har precis vad de behöver för att trivas och frodas i detta nya sätt att arbeta.” Om våra kunder är framgångsrika är vi det! sa hon.