Discord är en app för snabbmeddelanden och VoIP med över 250 miljoner användare. Det är en gruppchattplattform designad för spelare, men nu har den blivit en allmän plattform för alla slags gemenskaper.

själva programvaran är gratis, det finns olika betalda prenumerationer och anpassningsalternativ, och kan länka ditt kreditkort eller PayPal-konto till Discord. därför det är vettigt att regelbundet ändra ditt Discord-lösenord så att obehöriga användare aldrig kan komma åt ditt konto för att göra oönskade köp.

Discords många funktioner och inställningar kan vara överväldigande för nya användare, så i den här guiden har vi täckt de exakta stegen för att ändra ditt lösenord. Om du helt har glömt ditt lösenord, har vi också detaljerat stegen för att återställa det och kunna komma åt ditt Discord-konto igen.

Hur du ändrar ditt Discord-lösenord

Stegen för att ändra ditt lösenord från Windows Discord-appen och från discord.com-webbplatsens gränssnitt är desamma. Processen är ungefär densamma på mobila enheter, men gränssnittet är lite annorlunda.

  • On Discord, klicka på kugghjulet bredvid ditt användarnamn och avatar för att öppna inställningsdialogrutan.
  • Klicka på den blå "Redigera"-knappen för att börja konfigurera dina användarkontodetaljer.
  • Du kommer att se en lång lista med kategorier. Det kommer redan som standard till "Mitt konto", så klicka bara på den blå "Redigera"-knappen.
  • Välj "Ändra lösenord" för att visa ett annat lösenordsinmatningsfält.
  • Här kommer du att se ditt nuvarande Discord-användarnamn och e-postadress. Klicka på "Ändra lösenord".
  • Ange ditt nuvarande lösenord och välj ett nytt lösenord. När du är nöjd med ditt val, klicka på "Spara". Ditt lösenord har nu uppdaterats på Discord, så du måste logga in igen på alla andra enheter om Discord är öppet.

Hur du återställer ditt Discord-lösenord

Om du har glömt ditt Discord-lösenord kan du få en påminnelse från inloggningssidan. Ange din e-postadress som vanligt, men istället för att ange ditt lösenord, klicka på Glömt ditt lösenord?

Discord kommer att skicka ett e-postmeddelande med en länk för att återställa ditt lösenord. När du klickar på länken kommer du till en Discord-webbsida med ett enda formulärinmatningsfält där du kan ange ditt valda nya lösenord.

Ange ditt nya lösenord och klicka på "Ändra lösenord". Du kommer att omdirigeras till webbversionen av Discord och ditt lösenord kommer att ha uppdaterats. Du kan nu använda ditt nya lösenord för att logga in på Discords mobil- och stationära appar.

Om du fortfarande har problem med att ändra ditt lösenord rekommenderar vi att du besöker denna webbplats om Discord.

Dela detta