Huawei och ZTE är återigen förbjudna i USA

Huawei och ZTE är återigen förbjudna i USA

Teleföretagen Huawei och ZTE är bland flera kinesiska företag som återigen har blivit förbjudna från USA.

Som noterades i ett pressmeddelande från Federal Communications Commission (FCC) i slutet av förra veckan, kan Huawei, ZTE, Hytera Communications, Hangzhou Hikvision Digital Technology och Dahua Technology, och deras dotterbolag och dotterbolag, inte längre importeras eller säljas. i landet. Enligt rapporten utgör dessa företag och deras produkter ett hot mot den nationella säkerheten i USA.

"FCC har åtagit sig att skydda vår nationella säkerhet genom att se till att opålitlig kommunikationsutrustning inte tillåts användas inom våra gränser, och vi kommer att fortsätta det arbetet här", säger FCC:s ordförande Jessica Rosenworcel.

En fråga om nationell säkerhet

Han förklarade att "dessa nya regler är en viktig del av våra pågående åtgärder för att skydda det amerikanska folket från telekommunikationsrelaterade nationella säkerhetshot."

Konsekvenserna går långt utöver ett enkelt förbud mot import av utrustning. Offentliga medel kan inte heller användas för att köpa de produkter och tjänster som dessa företag säljer. Berättigade amerikanska företag som använder kinesisk hårdvara kan ansöka om rabattprogrammet för säker och pålitlig kommunikationsnätverk för att ersätta den.

Dessutom har de operativa myndigheterna för Kinas gemensamma transportörer återkallats, enligt rekommendationer från nationella säkerhetsmyndigheter, medan processen för godkännande av undervattenskabellicenser har "uppdaterats för att bättre möta nationella säkerhetsproblem", sade ministeriet. FCC. Organisationen har också lanserat undersökningar om IoT-säkerhet och Internetutgående säkerhet.

Huawei och ZTE var tidigare förbjudna i USA under Trumps presidentperiod. Vid den tiden hävdade Trump att den kinesiska regeringen kunde tvinga Huawei att installera bakdörrar i sin 5G-teknik och använda den för att spionera på motståndare, en idé som kineserna häftigt förnekade.

ZTE:s förbud stängde nästan ner företaget och tvingade Huawei att överge Android och skapa sitt eget mobila operativsystem, HarmonyOS.