HP kommer att minska upp till 6.000 XNUMX anställda som en del av planen för att lindra svaghet på PC-marknaden

HP kommer att minska upp till 6.000 XNUMX anställda som en del av planen för att lindra svaghet på PC-marknaden

Inför fallande intäkter meddelade HP att de planerar att säga upp 4000 6000 till 2025 51 anställda i slutet av räkenskapsåret 000, vilket minskar den globala personalstyrkan på 12 XNUMX med cirka XNUMX %.

Nyheten kommer när ekonomisk turbulens driver andra stora teknikföretag att meddela uppsägningar.

Nyheten om HP:s nedskärningar bröt när företaget offentliggjorde sina finansiella resultat för fjärde kvartalet 2022 på tisdagen, där intäkterna minskade med 11,2 % jämfört med föregående år till 14.800 miljarder dollar. Bolagets segment för person-, affärs- och konsumentsystem minskade med 13%, 25% respektive 6%. Bärbara och stationära enheter såg också nedgångar, med enheter ned 21% totalt.

Nedskärningarna är en del av HP:s så kallade "Future Ready"-strategi, som tillkännages vid sidan av dess kvartalsresultat. I ett konferenssamtal med analytiker efter resultatreleasen sa HP:s ordförande och VD Enrique Lores att strategin kommer att göra det möjligt för företaget att bättre betjäna sina kunder och driva "långsiktigt värdeskapande genom att minska våra kostnader och återinvestera i viktiga tillväxtinitiativ för att positionera våra affärer för framtiden”, enligt en Seking Alpha-utskrift.

Lores tillade att kostnadsåtgärderna som beskrivs i Future Ready-planen kommer att generera minst 1.4 miljarder euro i besparingar i slutet av räkenskapsåret 2025, vilket gör att företaget kan navigera i vad det har beskrivit som "kortsiktig marknadsmotvind." HP:s problem. kärnsvaghet. marknader.

I ett uttalande sa HP: "Som en del av de steg vi tar kommer vi att minska storleken på vår personalstyrka med 4000 6000 till XNUMX XNUMX personer under de kommande tre åren. Det är de svåraste besluten vi måste fatta, eftersom de påverkar de kollegor som ligger oss varmt om hjärtat. Vi är engagerade i att behandla människor med omsorg och respekt, inklusive ekonomiskt stöd och professionella tjänster för att hjälpa dem att hitta sin nästa möjlighet.

Helwett-Packard tog bort PC- och skrivarverksamheten från sin företagsverksamhet 2015. Hewlett-Packard Enterprise, även känd som HPE, inkluderar företags hårdvara, mjukvara och tjänster, och kommer att publicera sina resultat nästa vecka. HP Inc., PC- och skrivarföretaget, är allmänt känt som HP.

Nedgång i PC-försäljningen

Tidigare i år rapporterade IDC att PC-leveranserna under tredje kvartalet minskade med 15 % jämfört med föregående år. Jitesh Ubrani, forskningschef för spårare för konsument- och mobilitetsenheter på IDC, kommenterade oktobernyheterna: "Under pandemins höjdpunkt letade många konsumenter, skolor och företag efter nya datorer och denna ökning möttes. till en stor grad.

Rekordhöga inflationsnivåer, tillsammans med en levnadskostnadskris, har också lett till att konsumenter har minskat utgifterna för lyxartiklar som bärbara och stationära datorer.

Dell Technologies har också sett sin PC-försäljning minskat under de senaste 12 månaderna. Även om företagets totala intäkter för det tredje kvartalet bara sjönk med 6 % enligt sin resultatrapport för tredje kvartalet som släpptes på tisdagen, minskade dess konsumentintäkter med 29 % på grund av svag underliggande efterfrågan på PC och avtagande behov.

Dell har dock köpt lagringsföretaget EMC och säljer även företagsteknologi, vilket har bidragit till att kompensera nedgångar på PC-marknaden. Dess infrastrukturgrupp, som inkluderar lagring, nätverk och molnteknik, redovisade rekordintäkter för tredje kvartalet på 9600 miljarder dollar, en ökning med 12 % från ett år tidigare.

Till skillnad från andra teknikföretag som säger upp anställda för att kontrollera driftskostnaderna, har Dell inte meddelat att de kommer att minska jobben på grund av ekonomiska resultat. När han pratade med analytiker efter resultatreleasen sa Dells finanschef Tom Sweet att Dell ur ett utgiftsperspektiv hade "begränsat anställningar och implementerat andra kostnader."

Men de uppsägningar och anställningsnedgångar som meddelats av stora leverantörer är inte nödvändigtvis orsak till förtvivlan för teknikproffs. Mer än 100.000 XNUMX jobb för erfarna IT-proffs är fortfarande obesatta i USA, enligt IT-anställningskonsultföretaget Janco Associates.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.