Horizon Forbidden West är ett påkostat spel på PS5, men det plågas för närvarande av ett antal irriterande visuella problem, inklusive en konstig HDR-bugg som får ljusstyrkan att fluktuera varje gång du flyttar kameran.

Problemet analyserades av Vincent Teoh från HDTVTest, som använde en Canon-referensmonitor som inkluderar ett verktyg för vågformsanalys av videodata i realtid för att visa vad som händer.

Som du kan se i videon nedan komprimeras Horizon Forbidden Wests HDR varje gång kameran rör sig och återgår sedan till det normala när kameran är statisk. Detta resulterar i en skarp förändring i ljusstyrkan, vilket orsakar en märkbar flimmereffekt.

Problemet uppstår i upplösnings- och prestandalägen och är mest märkbart i det lägre bildhastighetsläget för Horizon Forbidden West. Om det här HDR-felet är för mycket besvär för dig rekommenderar vi att du inaktiverar HDR tills Guerrilla Games släpper en fix.

Tyvärr lider Horizon Forbidden West också av mer visuella problem utanför sitt HDR-läge. Som Teoh och många spelare har påpekat har spelet problem med prestandaläge som aliasartefakter, reflektioner och brus i bladverk och popup-fönster.

Upplösningsläget är inte heller perfekt, eftersom det här läget verkar innehålla artificiell skärpa som gör att spelet låter högre än det borde. Det finns också det faktum att du är begränsad till att spela i 30 fps, vilket vissa spelare helt enkelt inte kan hantera 2022.

Recension: Horizon Forbidden Wests grafiklägen är inte bra just nu

Aloy apunta una Ballista a un Tallneck

(Bildkredit: framtid)

Guerrilla Games släppte nyligen patch 1.05 som tar itu med många spel- och kraschproblem, men utvecklaren noterar att teamet tar upp "flera grafiska problem som rapporterats av spelare angående skärmflimmer, skärpa och mättnad när kameran flyttas." » som en hög prioritet. . .

Även om det inte går att förneka att Horizon Forbidden West är ett underbart spel, har många spelare klagat på det visuella i PS5-spelet. Det ser uppenbarligen inte så bra ut jämfört med andra senaste Sony-utgåvor, som tenderar att leverera felfri bildkvalitet även vid lägre upplösningar.

Ja, Horizon Forbidden West använder schackbräde-rendering och 1800p-upplösning i Performance-läge, men vi har sett andra titlar köras med en lägre upplösning och erbjuder bättre övergripande bildkvalitet. HDR-buggen är också särskilt märklig och inte något vi är vana vid att se från Sonys egna utvecklare.

Den goda nyheten är att Guerrilla Games snabbt patchade spelet, vilket innebär att vi kunde se alla dessa problem utrotas förr snarare än senare. C'est toujours dommage lorsqu'un jeu sort avec des anomalies graphiques, mais il est également viktig de se rappeler que sures joueurs n'auront tout helt enkelt pas remarqué ces problèmes, ou ne les verront pas comme une raison suffisante pour les dissuader de profiter Match.

För de som gör det kan det vara värt att pausa för att läsa tills dessa grafiska buggar är utplånade.

Horizon Forbidden West finns nu exklusivt på PS4, PS4 Pro och PS5.

Dagens bästa Horizon Forbidden West-erbjudanden

Dela detta