Hisense U8H: One Minute Review

Hisense kämpar med TCL, Vizio och andra budget-TV-tillverkare för att fånga uppmärksamheten hos kostnadsmedvetna shoppare, och med sin nya U8H-serie har företaget lyckats trappa upp sitt spel för att helt konkurrera med dessa märken.

Huvudanspråket på U8H-serien är dess mini-LED-bakgrundsbelysning, en funktion som först implementerades i LCD-TV-apparater av konkurrenten TCL som snabbt antogs av Samsung, LG och Sony i sina egna TV-apparater. En av de främsta fördelarna med mini-LED är deras höga ljusstyrka, vilket U8H-serien enkelt levererar.

Men den höga ljusstyrkan är inte det enda som imponerar med U8H. Den använder ett Quantum Dot-filter för att förbättra färgen, och de 504 lokala dimningszonerna på 65-tumsmodellen ger djupa, detaljerade svärta. (Enligt Hisense har 8-tums U65H-modellen som säljs i Storbritannien 160 dimningszoner och använder även en IPS-panel istället för VA som finns i den amerikanska versionen.) Lokala avbländande TV-apparater - Kan ses med svår hårdvara, men detta är undantaget snarare än normen.

 • Hisense U8H (55-tums svart) på Amazon för $899.98 (öppnas i en ny flik)

Med stöd för Dolby Vision IQ, HDR10+ Adaptive och HLG är U8H-serien redo för alla HDR-format du streamar eller streamar, och den har även ett filmskaparläge som ger färdiga färger för högsta noggrannhet. En annan imponerande aspekt av U8H är dess breda kompatibilitet med den senaste generationens spelkonsoler: med en 120Hz-skärm erbjuder den Variable Refresh Rate (VRR), Auto Low Latency Mode (ALLM) och FreeSync Premium Pro.

Medan UH8 har Dolby Atmos-bearbetning och en inbyggd subwoofer för att komplettera dess huvudhögtalare, är ljudprestandan genomsnittlig för en TV, och vi rekommenderar att du använder den med en soundbar eller annan extern ljudlösning.

Den övergripande designen av setet är snygg och den kommer med en anständig fjärrkontroll och ben som kan justeras för att bättre rymma en soundbar när den placeras på ett TV-bänk. Hisense använder Google TV som ett smart gränssnitt för UH8, och det är en bra väg att gå, speciellt om du är inloggad som Google-användare. Detta gör att du kan trycka på Google Assistant för alla typer av smarta hemåtgärder och låter dig också utföra grundläggande funktioner och innehållssökningar med röstkommandon.

Det finns mycket att säga om U8H-serien, men det viktigaste är att Hisense erbjuder stort värde här. Även om den inte erbjuder samma nivå av perfektion som de bästa OLED-TV:erna, överträffar den dem i högsta ljusstyrka och den övergripande bildkvaliteten är utmärkt för priset. Lägg till det en hel uppsättning funktioner, så är U8H ett TV-alternativ värt att överväga.

Hisense U8H recension: pris och releasedatum

 • Släppdatum: 7 juli 2022
 • 55U8H: 1149 999 € / 2299 € / XNUMX XNUMX €
 • 65U8H: 1399 1499 € / 2799 € / XNUMX XNUMX €
 • 75U8H: 1,499 1,999 € / 3,999 € / XNUMX XNUMX €

Hisenses TV-apparater i U8H-serien är tillgängliga i USA, Storbritannien och över hela världen. Företagets kit är inriktade på budgetmedvetna köpare och konkurrerar främst med varumärken som TCL och Vizio.

Tomas de entrada del panel posterior del televisor Hisense U8H

Hisenses kombianslutningar på baksidan inkluderar ett par HDMI 2.1-portar som stöder 4K/120Hz-ingång från en PS5. (Bildkredit: Future)

Hisense U8H recension: Funktioner

 • Full-array mini-LED-bakgrundsbelysning med lokal nedbländning (336 zoner)
 • Dolby Vision IQ, HDR10, adaptiv HDR10+ och HLG högt dynamiskt omfång
 • HDMI 2.1-ingångar med 4K/120 Hz, Variable Refresh Rate (VRR), Auto Low Latency Mode (ALLM) och Enhanced Audio Return Channel (eARC)
 • filmskaparens sätt
 • FreeSync Premium Pro
 • Streaming via Chromecast inbyggd
 • Fungerar med Alexa och Google Assistant
 • Entrada ljudet bluetooth

Hisenses TV-apparater i U8H-serien har full-array mini-LED-bakgrundsbelysning, med 504 zoner i den 65-tumsmodell vi testade. Utrustningens LCD-panel använder ett Quantum Dot-lager för att förbättra färgen, och formaten Dolby Vision IQ, HDR10, HDR10+ Adaptive och HLG High Dynamic Range stöds.

Totalt fyra HDMI-ingångar tillhandahålls, varav två erbjuder HDMI 2.1-funktioner som 4K/120Hz-stöd, Variable Refresh Rate (VRR) och Auto Low Latency Mode (ALLM). Andra spelvänliga funktioner inkluderar Freesync Premium Pro, och det finns även HDMI eARC-stöd.

TV-apparaterna i U8H-serien använder det smarta Google TV-gränssnittet för streaming och det breda urvalet av tillgängliga appar inkluderar Netflix, Amazon Prime, Disney+, Hulu, HBO Max, Apple TV+ och ESPN+. Det finns också gratis TV-appar som Tubi och Pluto TV, och setets inbyggda ATSC 3.0-tuner ger amerikanska ägare ännu fler alternativ för att titta på gratiskanaler genom att ansluta en digital TV-antenn.

Utöver streaming finns Google Assistant för röststyrning, rekommendationer och sökning, och allt fungerar med Alexa också. Du kan komma åt Google Assistant genom att trycka på en knapp på U8H:s fjärrkontroll för att aktivera dess inbyggda mikrofon. Det finns även dedikerade knappar på fjärrkontrollen för att ringa olika streamingtjänster direkt.

Precis som andra Google TV-enheter kan du använda Chromecast inbyggd för att casta innehåll från kompatibla appar till din TV från en telefon eller surfplatta. Bluetooth-ljudströmning stöds också, men det finns ingen Bluetooth-utgång för att lyssna med trådlösa hörlurar.

Sammantaget är U8H funktionsrik, med dess mini-LED-bakgrundsbelysning i synnerhet som sticker ut som en attraktiv bonus på en relativt billig TV.

Hisense U8H TV som visar ett testmönster på skärmen

Hisense U8H har ett filmskaparläge som levererar mestadels skarpa bilder direkt från lådan. (Bildkredit: Future)

Hisense U8H recension: Bildkvalitet

 • mycket bra glans
 • Djupa svärta och hög kontrast
 • Rik och exakt färg

Med en mini-LED-bakgrundsbelyst array kan du förvänta dig att bilderna är mycket ljusa, och här levererar U8H. Hisenses specificerade ljuseffekt är 1500 1775 nits, men vi mätte ljusstyrkan till 10 2000 nits (i ett 8 % vitt fönstermönster), vilket är nära 905 XNUMX nits och mer än TV-apparater med dubbelt så mycket pris än UXNUMXH. Genom att byta till Filmmaker-läge, den mest exakta utgångs-av-box-bildförinställningen i sviten, mätte ljusstyrkan fortfarande imponerande XNUMX nits.

Kontrasten var också en stark punkt med U8H, eftersom teamets lokala dimningsbearbetning helt stängde av områden med bakgrundsbelysning vid visning av svarta bilder för att ge ett "oändligt" kontrastförhållande. I allmänhet hade de svarta på TV ett tillfredsställande djup i de flesta filmer, även om det fanns en viss grad av "blommande" ljus synligt i högkontrastbilder som vit-på-svart filmer. Under det mesta av vår visning lämnade vi den lokala dimningen på sin medelhöga inställning, vilket möjliggjorde en trevlig blandning av solida svarta och kraftfulla vita höjdpunkter.

U8H-täckningen för DCI-P3, färgomfånget som används för att bemästra filmer för 4K Blu-ray Disc och digital bio, var 97 % mätt med Portrait Displays Calman färggraderingsprogramvara. Och medan vi såg mer täckning på TV-apparater som Sonys A80K OLED, är Hisenses prestanda här imponerande för budget-TV.

Displayens enhetlighet var mycket bra på U8H, med gråa testmönster på helskärm som visade lite ojämn ljusstyrka eller färgskala. När TV:ns lokala nedbländningsfunktion inaktiverades var ljusfördelningen ojämn på helt svarta bilder, även om det här problemet löstes i alla inställningar genom att slå på lokal nedbländning.

Som med de flesta andra LCD-TV-apparater, drabbades kontrasten och färgmättnaden när de ses från sätena utanför mitten. Enhetens förmåga att filtrera ljus var dock bra, med endast minimal ljusstyrka från taklampor eller öppna fönster som visades på skärmen.

För daglig visning visade sig U8H:s höga ljusstyrka vara en stor fördel: bilden kunde lätt konkurrera med dagsljus, och jag kände inget behov av att dämpa lamporna eller dra för gardinerna.

Viktiga specifikationer

Skärmstorlek: 55, 65, 75 tum
Upplösning: 4K
Panelteknik: QLED
HDR-stöd: Dolby Vision IQ, HDR10, Adaptive HDR10+, HLG
Ljudstöd: Dolby Atmos, Dolby Digital
Smart TV: Google TV
HDMI-portar: 4 (2 v2.1)

Vid mer kritisk visning kunde U8H utveckla ett komplett utbud av rika gråtoner på Criterion Collection Blu-ray av David Lynchs The Elephant Man. Svart djup och skuggdetaljer när man spelade den här skivan var också mycket bra, även om jag märkte en viss grad av bakgrundsbelysning som blomstrade i vanliga scener med titelsekvensen. Detta manifesterade sig främst som hög ljusstyrka i brevlådens svarta fält i bredbildsfilmer. Vanliga HD-program verkade också lite mjuka på U8H jämfört med andra TV-apparater, vilket tyder på att videouppskalningen inte är lika bra som vad du skulle få på dyrare TV-apparater.

Med tanke på U8H:s mycket bra uppmätta färgprestanda blev jag inte förvånad över att program som Amazons The Lord of the Rings: Rings of Power såg förvånansvärt bra ut. Den här serien erbjuder fantastiska bilder, och Hisenses set kunde enkelt förmedla det rika färgomfånget och skarpa detaljerna i 4K.

När man tittar på en mer välbekant färgtestskiva, Guardians of the Galaxy Vol.2, renderades den psykedeliska paletten av scener som utspelade sig på Egos hemplanet rent, men helt och hållet mättad. De få mänskliga ansiktena avslöjade naturliga hudtoner, och U8H:s kombination av kraftfull ljusstyrka och välmodulerad kontrast kunde ses i den övergripande dynamiska och levande kvaliteten på bilderna.

För att verifiera Hisenses hantering av Dolby Visions höga dynamiska omfång tittade jag på några scener från Bond-filmen No Time to Die. I en tidig scen där Daniel Craig och Léa Seydoux slår sig ner i en italiensk villa när människor kastar upp brinnande papper i luften, ger kontrasten mellan de brinnande tonerna och natthimlen bilden en stark känsla av djup. En annan senare scen från No Time to Die, där Craig går genom ett oländigt landskap med kameran panorerande över sig, avslöjade en mycket bra rörelsebearbetning, där texturen i gräset och stenarna förblev mestadels solid.

Med sin ljusa, dagsljusvänliga bild är U8H ett utmärkt val för att titta på sportevenemang. När jag sände en fotbollsmatch mellan Athletic Club och Almería på ESPN+, säkerställde lagets imponerande rörelsehantering att bilddetaljerna förblev starka, även med...

Dela detta