Det är officiellt. Xbox Game Studios samarbetar med Kojima Productions för utvecklarens nästa stora spel.

Hosted av Xbox-bossen Phil Spencer på Xbox och Bethesda Showcase, levererade spelregissören Hideo Kojima en anmärkningsvärt kort video, där han bara bekräftar att han och hans team kommer att arbeta med Xbox Game Studios för att ta sitt nästa projekt. till Xbox. xbox-serien s

Tyvärr är inte mycket känt om nästa spel från skaparen av Death Stranding och Metal Gear Solid. Kojima håller helt klart sina kort mot bröstet och går inte ens så långt att han avslöjar ett namn på projektet, än mindre spelet eller en CGI-trailer.

Ändå, eftersom poängen med Xbox och Bethesda-presentationen var att avslöja kommande titlar under de kommande 12 månaderna, kan vi bara hoppas på att få detaljer om Kojimas nya projekt förr snarare än senare.

Förhoppningsvis kommer Kojima Productions nya spel också att träffa Xbox Game Pass dag ett, eftersom det har varit ett ämne för avslöjande för de två senaste Xbox- och Bethesda-showcaserna.

Kojimas mest ambitiösa projekt hittills?

Det finns inte mycket att hämta från Kojimas teaser. Men han verkar entusiastisk över projektet och säger:

”Jag väntade länge på dagen då jag äntligen kunde börja skapa den. Med Microsofts banbrytande molnteknologi och den föränderliga trenden i branschen är det nu möjligt att utmana mig själv att förverkliga detta aldrig tidigare skådade koncept."

Fokus på molnteknik är intressant, eftersom det inte är första gången som Kojima Productions experimenterar med denna funktion. Vid den tiden utvecklade teamet en funktion som heter "transfarring", som i princip bara var en fancy nomenklatur för att dela sparade filer mellan olika PlayStation-konsoler.

Transfarring dök ursprungligen upp i Metal Gear Solid HD-kollektionen, men det verkar som att Kojima, med framstegen inom molnbaserad teknik sedan dess, förmodligen har haft något ganska ambitiöst planerat runt sig. .

Dela detta