Stora spoilers för Black Adam och Spider-Man: No Way Home följer.

Det är (igen) slutet på en era, Superman-fans: Henry Cavill kommer inte tillbaka som stålmannen i det förnyade DC Universe (DCU).

Bekräftat av Cavill och nya DC Studios co-head James Gunn på sociala medier, kommer den populära skådespelaren inte längre att bära Supermans signatur röda cape framöver. Ja, det är som en kryptonitdolk i hjärtan på DC-fans överallt.

Bland dem på listan finns Stålmannen. I de tidiga stadierna kommer vår berättelse att fokusera på en tidigare del av Stålmannens liv, så karaktären kommer inte att spelas av Henry Cavill. 15 december 2022

Se mer

Det chockerande avslöjandet kommer bara två månader efter att Cavill återvänt som Stålmannen i Black Adams post-credits-scen. Cavills utseende antydde starkt att han hade skrivit på för att återuppta sin berömda roll i DCU, alias den omstartade versionen av det alltmer frånkopplade DC Extended Universe (DCEU). Om du är intresserad kan du ta reda på hur du tittar på DCEU-filmerna i ordning genom att använda vår auktoritativa guide. Du vet, innan detta filmiska universum stängdes av för alltid.

Hur som helst, tillbaka till Cavills Stålmannen. Man of Steel 2 spekulerades till och med vara under utveckling, med Cavill som skulle spela huvudrollen, som följde upp på hans Black Adam cameo som en del av Gunn och medregissören Peter Safrans DCU masterplan.

De senaste ryktena antydde dock att Man of Steel 2 till slut inte gick framåt och att Cavill kanske inte ens kommer tillbaka. Och nu har Gunn i en lång Twitter-tråd bekräftat att uppgifterna stämmer. Istället går Gunn och Safran vidare med en ung Superman-film, som Cavill inte är en del av, som nästan bekräftar att dörren har stängts för hans tid som Clark Kent.

Med hans era med Stålmannen till synes över, vad händer härnäst för Cavill?

Till att börja med är en överraskande återkomst till Netflix Witcher-Verse otroligt osannolik.

I november avslöjade Cavill att han inte skulle återuppta sin roll som Geralt of Rivia efter att fantasyshowens nästa avsnitt, The Witcher säsong 3, släpptes i mitten av 2023. Ingen officiell anledning gavs till avgången. av Cavill, men branschinsiders hävdade att han inte höll med The Witchers kreativa team om att showen avviker från källmaterialet. Han kommer att ersättas av säsong 4:s Liam Hemsworth, och showrunner Lauren Hissrich säger att hon "fullständigt förstår" varför fans av programmet är upprörda över Cavills avgång.

Oavsett Cavills skäl för att lägga ner Geralts svärd, skulle vi bli förvånade om han gjorde en U-sväng och återvände till en av de bästa programmen på Netflix (i alla fall enligt vår mening). Det skulle inte vara rättvist att ta bort denna möjlighet från Hemsworth, särskilt om han skrev på ett flerårskontrakt för att spela rollen som Geralt, förutsatt att showen förnyas med fler säsonger. Dessutom, om Cavill inte var nöjd med den kreativa riktningen av Netflixs Witcher-serie, kan hans återkomst tolkas som ett försök att vinna tillbaka sitt gamla jobb, särskilt om hans nuvarande alternativ är begränsade.

En skådespelare av Cavills kaliber kommer inte att vara arbetslös länge, så satsa inte på att han återvänder till fastlandet.

Geralt y Ciri comparten un tierno momento en la temporada 2 de The Witcher

Förvänta dig inte att Cavill kommer att göra en överraskande återkomst som Geralt. (Bildkredit: Susie Allnutt/Netflix)

Vad mer kan Cavill använda då? Han har regelbundet blivit kopplad till att ta på sig rollen som James Bond - läs hur man ser på James Bond-filmer i ordning, så kan en tur som 007 ligga i korten?

Återigen kommer vi att rapportera detta som "extremt osannolikt." Naturligtvis skulle Cavill göra en bra kontakt. Han har fysik, karisma och typiska brittiska karaktär för att spela rollen med övertygelse. Men vid 39 måste du undra om du är i rätt ålder för att spela Bond under en längre period, medan Bond-producenten Barbara Broccoli offentligt har uttalat att hon vill att franchisens nästa skådespelare ska göra ett "Commitment." från 10 till 12 år" på papper.

Skulle Cavill vilja följa i Daniel Craigs fotspår (som också var 39 när han först skrev på för att spela Bond) och ta på sig ytterligare en ikonisk roll för flera filmer? Förmodligen inte, enligt vår mening. Dessutom finns det redan planer på att spela i Argylle, en kommande spionfilm för Apple TV Plus. Skulle Cavill verkligen vilja bli associerad med två franchiseföretag placerade i spionage?

Så vad sägs om ett tv-projekt som inte låser Cavill i ett alltför långt flerårskontrakt och som är en live-action-anpassning av en av hans favoritspelsserier?

Avancerad masseffekt. I december 2021 sa Cavill till TechRadar att han skulle "vara intresserad" av att spela rollen som Commander Shepherd i en möjlig Mass Effect TV-serie om han fick chansen. Cavills avslöjande kom efter att rykten dök upp på nätet, baserat på ett av hans Instagram-inlägg, inte mindre, att han skulle spela i en Mass Effect TV-show på Prime Video.

Amazon Studios håller sakta på att samla en spännande lista med tv-anpassningar av fans favoritvideospel. En live-action Fallout-serie är under utveckling, och ett TV-program baserat på 14 års flerfaldigt prisbelönta God of War (öppnas i en ny flik) tillkännagavs för Prime Video i går kväll (2018 december). Varför inte lägga till Mass Effect i högen och kasta Cavill till huvudrollen i den? Det skulle vara ett stort slag för Amazon om så var fallet, särskilt eftersom Amazon enligt uppgift tog sig an en av Netflix mest marknadsförda stjärnor efter hans avgång från The Witcher.

På tal om konkurrens kan Marvel få en från DC genom att rekrytera Cavill för en MCU-roll. Cavill förnekade tidigare påståenden om att han skulle spela Hyperion i Loki säsong 2, men det kommer säkerligen att finnas en perfekt roll för honom (även om det är en engångsföreställning) inom ramen för Marvel-filmjätten. Hur är det med Sentry, vem skulle vara skurken i den kommande Marvel Phase 5 Thunderbolts-filmen? Cavill har erfarenhet av att spela skurkar, om än lite rutinerade, med sin roll som August Walker i Mission Impossible: Fallout, hans mest kända antagonistroll. Om han fick rollen som vaktposten skulle det inte vara ett främmande koncept för tittarna att se Cavill som en skurk.

Om vi ​​vistas i nördigt territorium, varför inte kasta Cavill i huvudrollen i en ny live-action Warhammer-film? Han är ett stort fan av brädspel. Det skulle säkert vara en dröm för honom (och Warhammer-fans överallt) att spela i en film baserad på Games Workshops fantasyserie eller dess Warhammer 40,000 XNUMX-alternativ.

Slutligen, varför inte ta tillbaka honom som Stålmannen? På sitt Twitter-konto bekräftade Gunn att han och Cavill hade diskuterat andra DCU-möjligheter (öppnas i en ny flik) som kan passa bra för skådespelaren. Tja, mannen av stål är redan perfekt för honom. Och om DCU:n slutar med att utforska sitt eget multiversum (om man bortser från DCEU:s egen vision, förstås), kan Cavills Superman göra en publikbehaglig återkomst på vägen som en del av ett multiversalt team-up. .

Spider-Man: No Way Home gjorde ett fantastiskt jobb (pun intended) och förde samman Tom Holland, Tobey Maguire och Andrew Garfields Spider-Men på den stora skärmen. Samtidigt utforskar Sonys Spider-Man: Into the Spider-Verse och dess kommande uppföljare Across the Spider-Verse, såväl som MCU, för närvarande serietidningsbaserade multiverser. Varför skulle inte DC ta ett blad ur Marvel- och Sony-böckerna och göra detsamma i DCU och låta Cavill komma tillbaka en sista gång? Om dig, James och Peter.

För mer DC-baserat innehåll, läs hur du tittar på Batman-filmerna i ordning. Du kan också ta reda på vilka DCEU-filmer som finns på vår lista över de bästa superhjältefilmerna.

Dela detta