VVS i hemmet: det här är vad du behöver veta

VVS i hemmet: det här är vad du behöver veta Felaktiga installationer och slitage är två av huvudorsakerna till VVS-relaterade problem. Därför är det viktigt att vara uppmärksam på rören, deras typer och storlekar när man bygger byggnader och ge dem det underhåll de kräver. På så sätt kommer de inte att bli ett krångel eller extra kostnad senare.

De vanligaste VVS-problemen

Oavsett om det beror på tidens gång och användning bristande underhåll eller felaktig eller slarvig användning orsakar VVS-rör ofta problem oftare än du skulle vilja. Bland de vanligaste problemen är följande som beskrivs.

Täppta rör

Brist på underhåll och felaktig användning är den främsta orsaken till igensatta rör, Därför är det nödvändigt att gå till ett företag av Avblockerar Teneriffa för att lösa den situation som vanligtvis kan uppstå i toaletter, duschar och handfat. Detta är det vanligaste problemet oavsett typ av bostad eller byggnad av huset. I denna mening är placeringen av ett avloppsgaller ett av de bästa alternativen för att förhindra att avfall passerar igenom. Regelbunden rengöring rekommenderas också för att förhindra dessa obehagliga incidenter. Marknaden vimlar av produkter för omedelbara resultat i igensatta rör, men många gånger dessa metoder är misslyckade eller otillräckliga och service av en professionell rörmokare krävs när du täpper igen ett handfat gör det med nödvändiga redskap och garanterar att det inte händer igen.

droppande kranar

Detta problem är mycket irriterande, droppen som faller oupphörligt kan göra dina nerver sjuka. Dessutom innebär det en avsevärd ökning av vattenräkningen och är en oundviklig förlust för miljön. Dock, läckande kranar De är en av anledningarna till att en rörmokare tillkallas. I allmänhet händer det med slitage på gummin eller material i kranarna som med tiden försvagar, bryter eller försämrar mekanismen och orsakar läckan. Uppnå fastställa källan till läckan Det är inte så enkelt som det verkar. Många gånger räcker det att bara lägga ett gummiband. Andra gånger måste du byta hela kranmekanismen. Men detta kan bara fastställas av en rörmokare som kommer att förklara orsaken till kranläckan och föreslå de bästa alternativen för reparationen.

Problem orsakade av kalk

Ansamlingen av kalkrester längs rören kan orsaka flera problem. Detta förekommer inte bara i hushållsvattenledningar, utan också i värmeutrustning som används i hem och företag. I de flesta fall tenderar dessa problem att uppstå oftare i områden där vattnet når koncentrationer som är större än vissa mineraler vars agglomerering i rörhörn förhindrar det normala flödet av vatten genom kranarna. För närvarande är det lätt att få produkter med olika kemiska föreningar för att bekämpa dessa nackdelar. Men om de används felaktigt eller urskillningslöst kan det vara värre och kommer att innebära ett fullständigt utbyte av delar. Alla dessa nämnda problem kan bekämpas ringa en bra rörmokare, men också läsning en VVS-blogg för hem som vanligtvis innehåller information av intresse. I dessa informativa portaler det finns intressanta artiklar om vattenförbrukning i hemmet, tankunderhåll, grundläggande verktyg för enkla jobb hemma, kontakter med de bästa rörmokarna på Teneriffa och andra delar av Spanien. Tips erhålls också för att lösa enkla situationer när ett rör är igensatt, på vilka finns de bästa vattenpumparna för hushålls- och kommersiellt bruk och mycket mer. Är trevlig läsning som ger rekommendationer som är användbara i vardagen och som hjälper till att hålla rören i bättre skick, samt sparar vatten som en icke-förnybar resurs.

De bästa VVS-tipsen

Ta hand om det som slängs i avloppet

Det enda som ska spolas ner i toaletten är toalettpapper. Öronrengöringsservetter, våtservetter, bindor eller omslag med mera måste gå i papperskorgen. Ansamlingen av allt detta kan leda till en aldrig tidigare skådad trafikstockning som stör livet hemma eller på jobbet. Om diskbänkens avlopp är det största igensättningsproblemet fett och matavfall. Det är lämpligt att rengöra disken med en servett innan du lägger dem i tvätten så att de inte blir igensatta. I duschen hårrester, kroppsfett och tvål samlas och skapar inte bara träskor, utan även dålig lukt. Du måste vara försiktig och släpp inte ner i rören vilket kan göra att de blir igensatta.

Rengör rören

För att undvika en stor trafikstockning är det bäst att hålla rören rena. Även om grillar är installerade och inget olämpligt slängs kan fett, hygienprodukter som tvål och krämer samt hår göra att rören blir smutsiga. Marknaden erbjuder kemikalier för din hygien, men du måste vara försiktig med dem. De kan inte bara skada rören om de inte används på rätt sätt, de förorenar också miljön. En bra idé är att tillsätta en blandning av vinäger med bakpulver och låta den verka i en halvtimme och sedan skölja med varmt vatten. Att göra detta då och då garanterar rensa rör utan att skada naturen.

Minska vattenförbrukningen

Även om rör är gjorda för att transportera eller släppa ut vatten, mängden som används påverkar dess slitage. Att stänga av kranen när du borstar tänderna, undvika läckor och ta en dusch istället för att fylla badkaret bidrar till att bevara livslängden på VVS-systemen.

Ring rörmokaren en gång om året

Oavsett hur mycket försiktighet som tas och rören hålls rena, slitage är närvarande. Av denna anledning är det en bra idé att minst en gång om året ringa rörmokaren för att göra en besiktning av hela fastigheten. Dessa har tekniker och instrument för att upptäcka problem som inte syns med blotta ögat och som kan förhindra ytterligare skador. Dessutom, genom att hitta vissa problem tidigt, mängden pengar att spendera för din lösning är betydligt mindre.