Oavsett om du har planerat ett firande eller har TV för dig själv går det inte att förneka att Super Bowl är ett av årets viktigaste streamingevenemang.

Om du vill se Super Bowl 4 i bästa möjliga kvalitet har vi dåliga nyheter. NBC meddelade nyligen att det innevarande årets stora spel inte kommer att sändas i XNUMXK UHD-upplösning (som ursprungligen rapporterades av The Verge).

Det är inte direkt en överraskning. Förra årets Super Bowl LV sändes i standard HD på CBS efter att nätverket nämnde de organisatoriska motgångarna som pandemin presenterade. Faktum är att Fox är det enda nätverket som kan visa spelet i den härliga Ultra-HD-upplösningen (och det gjorde det bara för första gången XNUMX).

Därmed inte sagt att dina surt förvärvade Super Bowl TV-erbjudanden går till spillo. Om du använder det stora spelet för att uppgradera din underhållningsuppsättning, kommer du fortfarande att uppleva förbättrade färger, bättre rörelsehantering och högre kontrast med en premiumuppsättning. Men de som vill se Super Bowl i högkvalitativ 4K kan behöva gräva lite djupare.

Varför visar inte NBC Super Bowl i 4K?

NBC sänder inte Super Bowl i 4K av den lätta anledningen att de ännu inte har distributionsplattformen för att göra det.

Många tyckte dock att en sådan förklaring var något tunn. När allt kommer omkring lyckades nätverket sända OS i 4K HDR... ungefär.

NBC:s bevakning av OS i Tokyo var gratis i 4K HDR, men endast genom partnertjänster som FuboTV, YouTube TV och Xfinity. NBC:s egna appar och nätverk sände fortfarande i standardupplösning.

Men även Super Bowl-sändningen på FuboTV eller Sling TV kommer inte att leverera 4K-resultat i år.

NBC

(Bildkredit: NBC)

Nyckelfakta om Super Bowl

Super Bowl LVI startar söndagen den 6 februari klockan 30:3 ET / 30:11 PT / 30:XNUMX GMT på SoFi Stadium, LA.

Cincinnati Bengals kommer att möta de lokala LA Rams i ett försök att vinna sin första Lombardi i franchisehistorien.

Varken NBC, CBS eller ESPN har infrastrukturen för att sända fotbollsspel i 4K, och Fox kan bara göra det genom att uppskala sina vanliga HD-bilder när det kommer till kabel. Ingen av dessa kanaler sänder också vanliga säsongs- och eftersäsongsspel i UHD.

Det krävs mycket för att sätta ihop hela Super Bowl-väskan, och ännu mer för att säkerställa att varje enskild artist i halvtid, slow-mo-repris och reklamfilmer spelar felfritt i 4K HDR. Det är lätt att se varför tekniken har hamnat i baksätet med tanke på utmaningen att sätta upp den stora showen, men nu när 4K är stadigt på väg mot branschstandarden kan en hel säsong av UHD inte vara för långt borta. .

Kan du fortfarande se Super Bowl LVI i 4K?

Den nya TV:n kanske inte går till spillo. Det finns ett sätt att se varje spel i en ren bild, och det är tack vare 4K-uppskalning.

Om du har en 4K-TV är det värt att kolla om din TV kan ta HD-innehåll och justera det för att producera en tydligare, mer detaljerad UHD-bild.

Vissa 4K-TV-apparater kan göra detta bättre än andra; Sonys team är särskilt skickliga, medan billigare team från TCL och Sharp kommer att kämpa lite mer. Processen som äger rum är dock i huvudsak densamma från skärm till skärm.

super bowl på tv

(Bildkredit: Getty)

Din TV kan ta en Full HD-bild från en sändning och skala upp den till en högre 4K-upplösning, samtidigt som den minskar brus, skärper detaljer och definierar texturer lite bättre.

Resultatet är en renare helhetsbild, med större uppmärksamhet på små detaljer. Det kommer inte att vara detsamma som en inbyggd 4K-ström, men det kommer fortfarande att bli bättre än att titta på det på en Full HD-uppsättning.

Ska du skaffa en 4K-TV till Super Bowl?

NBC-sändningen kan vara en stötesten om en 4K-sändning av Super Bowl var en faktor i ditt beslut att uppgradera din installation den här månaden. Du kommer inte att kunna använda din nya TV till sin fulla potential för det aktuella årets spel (även uppgraderingen kommer inte att vara lika ren som en fullständig 4K-sändning), men att välja en ny skärm hjälper dig att tänja på gränserna. veckans stora match.

De senaste 4K-TV:erna går utöver en renare bild, så att du kan njuta av bättre färg och kontrast, samt bättre ljud. Du kommer fortfarande att känna fördelarna med ditt köp denna helg.

Utöver det stora spelet finns det dock mer gratis 4K-innehåll än någonsin tidigare. Disney Plus, Amazon Prime, Netflix och mer streamar i 4K med hundratals och hundratals titlar att titta på. När tekniken bakom 4K-skärmar blir mer överkomliga kommer vi också att se en betydligt större spridning av gratis UHD-innehåll.

Dela detta