WarnerMedia har i lugn och ro börjat rulla ut en ny HBO Max-uppdatering som fixar prestandaproblem som appen hade på Apple TV-enheter samtidigt som den lägger till nya funktioner.

Enligt Variety kommer uppdateringen att träffa Apple TV och Apple TV 4K-boxar senare denna vecka och nästa. Internetanvändare har klagat på att deras HBO Max-app inte öppnas på deras Apple TV-enheter.

Nya egenskaper

Det nya operativsystemet verkar vara i stort sett oförändrat från den tidigare versionen. De få ändringarna inkluderar en mer intuitiv inloggnings-/registreringssida, en ny hemsida med en rullande banner och ett "Binge Mode" som låter dig hoppa över sluttexterna.

Det finns också en ny My Stuff-funktion som hjälper människor att bättre hantera sina bevakningslistor. Redditors Astute på HBO Max Subreddit hittade fler ändringar. En användare kommenterade att automatiska förhandsgranskningar nu kan stängas av och objekt kan tas bort från avsnittet Fortsätt titta.

En annan noterade att det finns nya animationer i appen. Och en annan person nämner att HBO Max på Android-, PlayStation- och Tizen-plattformarna också har uppdateringen, men med ett lite annorlunda användargränssnitt.

Vill du titta på HBO Max utanför USA på din enhet? Installera en VPN för Apple TV.

Skär hörn av utvecklingen

Före dessa ändringar var den officiella lösningen (öppnas i en ny flik) att tvinga stänga appen och starta om den, eller att avinstallera och sedan installera om HBO Max. Men nu verkar appen vara mycket stabilare och bättre kunna starta ordentligt.

Problemet verkar ha orsakats av utvecklingen av applikationen. WarnerMedia Executive Vice President Sarah Lyons avslöjade för Variety att företaget tog genvägar genom att använda de befintliga HBO Go- och HBO Now-apparna för att skapa den nya mjukvaran för att påskynda lanseringen.

Dessa äldre applikationer var dock inte designade för att vara värd för ett större bibliotek eller användas internationellt, vilket leder till implementeringsproblem. Lyons erkänner att de visste att de så småningom skulle behöva fixa inkompatibiliteten, eller "reformera plattformen", som hon uttryckte det.

När lanseringen är klar kommer WarnerMedia att släppa en ny version av appen för Amazons Fire TV och kommer att förbättra HBO Max på webben. Fire TV-versionen har rapporterats vara mycket långsam, medan webbversionen har anslutningsproblem.

Dela detta