HBO Max har avslutat den kritikerrosade sci-fi-serien Raised by Wolves efter bara två säsonger.

Den Ridley Scott-producerade showen, som följer två androider med uppgift att uppfostra mänskliga barn på en mystisk planet, var ett tag streamingtjänstens högst presterande originalserie.

HBO Max har ännu inte delat orsaken bakom Raised by Wolves avbokning, även om en talesperson för tjänsten sa till Variety (öppnas i en ny flik) att den är "utöver tacksam för [showens] fantastiska skådespelare och besättning[ ...] för hans magnifik konst och unik förmåga att fördjupa fansen i Kepler-22b-världen.

Personerna som är inblandade i produktionen av serien har sina egna teorier, ja. På Twitter (öppnas i en ny flik) förra veckan sa skådespelaren Abubakar Salim, som spelar Father i serien, att beslutet att avbryta Raised by Wolves var "inte överraskande" med tanke på "nyheterna om sammanslagningarna och vad som händer på Warner . just nu.

Salim syftar på den nyligen genomförda omorganisationen av HBO Max moderbolag, WarnerMedia, som tillsammans med Discovery Inc. bildade ett nytt konglomerat, Warner Bros. Discovery, 2022. Sammanslagningen, trots dess tidiga dagar, har redan kommit till sitt slut. . för CNN:s kortlivade streamingtjänst CNN+, samt en mängd manusserier under utveckling på TNT och TBS.

I samma Twitter-tråd uppmanade skådespelaren fans av showen att hjälpa till att hitta ett nytt hem för Raised by Wolves, och sa att dess showrunners "har en fullständig berättelse planerad" för säsong 3.

#RenewRaisedByWolves Call to Action Det är ingen överraskning, särskilt efter nyheterna om sammanslagningar och vad som händer på Warner, att många program inte har avslutat sina berättelser. 3 juni 2022

Se mer

"Det finns fortfarande en chans att berättelsen kommer att fortsätta och sluta i ett nytt hem," fortsatte Salim och citerade Raised by Wolves "gigantiska" produktionsteam, "det otroliga mottagandet från kritiker och kritiker, och" samhällsbasen att det är så stark". internationellt."

Skådespelaren inspirerades också av vändningen i en gång inställda projekt som The Expanse, Top Boy och Zack Snyder's Justice League som nya exempel på fandrivna projektförnyelser.

Analys: var kan Raised by Wolves hamna?

Salims #RenewRaisedByWolves-kampanj är i huvudsak ett försök att föra sci-fi-serien till framkanten av streaming-showcasen, men skulle HBO Maxs rivaler verkligen ta upp programmet för en tredje säsong?

Att döma av den kritiska och kommersiella populariteten för Raised by Wolves, råder det ingen tvekan om att andra streamingtjänster kommer att överväga dess framtid, även om vi inte förväntar oss att någon av HBO:s tre huvudkonkurrenter (Netflix, Amazon och Disney) kommer att gå in och rädda dag. .

(Bildkredit: HBO)

Netflix har visat en villighet att återuppta program som har ställts in tidigare; den har till exempel med Lucifer och dig (öppnas i en ny flik), men streamerns nuvarande prenumerantkrita (och trenden att avbryta sina egna shower) tyder på att så inte är fallet. inte på marknaden för att upprepa tricket 2022.

Prime Video har en fantastisk skörd av jämförbara sci-fi-serier, även om de flesta har beställts av Amazon (vilket tyder på en preferens för lokala franchising) och Raised by Wolves verkar lite utanför märket för familjeorienterade Disney Plus.

Den senares Disney Plus Star-undertjänst kan dock vara en potentiell destination för serien, som skulle passa ihop fint med mer mogna sci-fi-dramer som War of the Worlds.

Vi kommer att hålla dig uppdaterad om alla nyheter vi hör om detta under de kommande månaderna.

Dela detta