HBO har bifogat Demimonde, det nya sci-fi-dramat med stor budget från regissören JJ Abrams.

Enligt The Hollywood Reporter, (öppnas i en ny flik) har Demimonde, som skulle vara Abrams första tv-skapelse på egen hand sedan hans ursprungliga hit Alias, nu dragits ur produktion av HBO:s innehållschef Casey Bloys. .

Anledningen till HBO:s beslut tillskrevs skyhöga kostnader, vilket hade sett att den beräknade budgeten för Halfworlds första säsong skjutit i höjden till över 200 miljoner euro, och eftersom studion spenderade mindre under det nya Game Of Thrones. Thrones. spinoff, House of the Dragon (öppnas i en ny flik), har streamingjätten vägrat att betala kostnaderna.

Abrams är nu för fri för att ta projektet någon annanstans och förväntas inleda samtal med streamingtjänster för att försöka återuppliva det. När showen sålde slut 2018 bjöd HBO över Apple (öppnas i en ny flik) för rättigheterna, så tänk dig att det senare kan vara Abrams första stopp...

Vad skulle Demimonde prata om?

Tja, det finns motstridiga rapporter, men vi var i klassisk sci-fi-territorium.

HBO:s sammanfattning av showen listar det bara som "ett episkt och intimt sci-fi fantasy-drama", medan Deadline rapporterar (öppnas i en ny flik) att serien skulle byggas kring "Olive Reed, som har blivit lurad av sin man och dotter i en brutal vetenskaplig olycka och tvingas reda ut en komplott för att hitta sin familj, nu vilse i en mörk och avlägsen andra värld.

Det är lite av en förändring från programmets ursprungliga beskrivning, som gavs till The Hollywood Reporter 2018 (öppnas i en ny flik), som sa att den skulle följa "...en familj, som består av en mamma som arbetar som vetenskapsman, hennes man och hans lilla dotter, som alla råkar ut för en hemsk bilolycka. Efter att mamman hamnat i koma börjar hennes dotter rota igenom sina experiment i källaren och hamnar i att transporteras till en annan värld mitt i en kamp mot en monstruös och förtryckande kraft, hennes pappa följer henne till denna nya värld.

Hur som helst, Danielle Deadwyler, stjärnan i Netflix The Harder They Fall (öppnas i en ny flik) och HBO:s dystopiska drama Station Eleven (öppnar i en ny flik), var redo att leda vägen som Reed, men inga andra skådespelare på styrelse. även.

Vi kanske aldrig vet, om inte Abrams hittar en köpare: Han har tjänat över sju miljarder dollar i kassan, så du föreställer dig att han kan vara värd att veta.

Analys: Är JJ Abrams makt på väg att avta?

Vad som än händer med Demimonde kommer Abrams att bli en mycket upptagen man.

Han har precis satt upp en ny version av Speed ​​​​Racer med Apple TV Plus (öppnas i en ny flik), där han också övervakar Presumed Innocent, ett nytt team-up med Big Little Lies David E. Kelley. Abrams är också bokad att leverera en rocker U2-biopic för Netflix och utvecklar en ny DC-serie (öppnas i en ny flik) Justice League Dark och Duster för HBO Max, samt en ny version av John Constantine.

Allt detta tyder på att TV-chefer inte ignorerar hans telefonsamtal.

Chansen är stor att HBO tittar på hans meritlista och tar avstånd. Nätverket spenderar stora pengar på sin nya anpassning av The Last Of Us, (öppnas i en ny flik) som förväntas kosta över €150 miljoner, och det spenderade precis en fin summa för att göra House of The Dragon.

Nätverkets två hits, Euphoria (öppnas i en ny flik) och Succession (öppnar i en ny flik), är bokade för sin tredje respektive fjärde säsong, och talangen i dessa program, med deras stora skara människor tillsammans, kommer du att tjäna mycket mer. .

Warner Media, HBO:s moderbolag, har nu gått samman med Discovery, och flera branschrapporter säger att den nya vd:n David Zaslav tar en närmare titt på företagets meritlista. Att inte spendera mer än 200 miljoner euro på en sci-fi-serie utan en framgångsrik bok eller grafisk roman bakom var förmodligen ett lätt beslut mot bakgrund av det.

Dela detta