HBO ställer in JJ Abrams nya sci-fi-epos med stor budget

HBO ställer in JJ Abrams nya sci-fi-epos med stor budget

HBO har kopplat upp Demimonde, det nya sci-fi-dramat med stor budget från regissören JJ Abrams.

Enligt The Hollywood Reporter, (öppnas i en ny flik) har Demimonde, som skulle vara Abrams första tv-skapelse på egen hand sedan hans ursprungliga hit Alias, nu dragits ur produktion av HBO:s innehållschef Casey Bloys. .

Anledningen till HBO:s beslut tillskrevs skyhöga kostnader, som hade sett den beräknade budgeten för den första säsongen av Halfworld skjuta i höjden till över 200 miljoner euro, och med tanke på att studion spenderade mindre under det nya Game Of Thrones. spin-off, House of the Dragon (öppnas i en ny flik), har streamingjätten vägrat att stå för notan.

Abrams är nu för fri för att ta projektet någon annanstans och förväntas inleda samtal med streamingtjänster för att försöka återuppliva det. När programmet sålde slut 2018, slog HBO ut Apple (öppnas i en ny flik) för rättigheterna, så tänk dig att det senare kan vara Abrams första stopp...

Vad skulle Demimonde prata om?

Tja, det finns motstridiga rapporter, men vi var i klassisk science fiction-territorium.

HBO:s sammanfattning av showen listar det bara som "ett episkt och intimt sci-fi fantasy-drama", medan Deadline rapporterar (öppnas i en ny flik) att serien skulle byggas kring "Olive Reed, som blir lurad från sin man och dotter i en brutal vetenskaplig olycka, och tvingas reda ut en komplott för att hitta sin familj, nu förlorad i en mörk och avlägsen annan värld.

Det är en liten förändring från programmets ursprungliga beskrivning, som gavs till The Hollywood Reporter 2018 (öppnas i en ny flik), som sa att den skulle följa "...en familj, bestående av en mamma som arbetar som vetenskapsman, hennes man och deras unga dotter, som alla är med om en fruktansvärd bilolycka. Efter att mamman hamnat i koma, börjar hennes dotter rota igenom sina experiment i källaren och hamnar i att transporteras till en annan värld mitt i en kamp mot en styrka monstruös och förtryckande följer hennes far henne in i denna nya värld.

Hur som helst, Danielle Deadwyler, stjärnan i Netflix The Harder They Fall (öppnar i en ny flik) och HBO:s dystopiska drama Station Eleven (öppnar i en ny flik), var redo att leda vägen som Reed, utan några andra skådespelare ombord . fortfarande.

Vi kanske aldrig vet om inte Abrams hittar en köpare - det tjänas över XNUMX miljarder dollar i kassan, så du tror att det kan vara värt att veta om.

Analys: Är JJ Abrams makt på nedgång?

Vad som än händer med Demimonde kommer Abrams att vara en mycket upptagen man.

Han har precis satt upp en ny version av Speed ​​​​Racer med Apple TV Plus (öppnas i en ny flik), där han också övervakar Presumed Innocent, ett nytt team med Big Little Lies' David E. Kelley. Abrams är också bokad för att leverera en biopic av rockers U2 för Netflix och utvecklar en ny DC-serie (öppnas i en ny flik) Justice League Dark och Duster för HBO Max, samt en omstart av John Constantine.

Allt detta tyder på att TV-chefer inte ignorerar dina telefonsamtal.

Chansen är stor att HBO tittar på sin meritlista och får kalla fötter. Nätverket spenderar stora pengar på sin nya anpassning av The Last Of Us, (öppnas i en ny flik) som förväntas kosta mer än €150 miljoner, och det har precis spenderat en rejäl summa för att göra House of The Dragon.

Nätverkets två hits, Euphoria (öppnas i en ny flik) och Succession (öppnar i en ny flik), är bokade för sin tredje respektive fjärde säsong, och talangen i dessa program, med sin stora grupp människor tillsammans, kommer du att tjäna mycket mer. .

Warner Media, HBO:s moderbolag, har nu gått samman med Discovery, och flera industrirapporter säger att den nya vd:n David Zaslav tar en närmare titt på företagets meritlista. Att inte spendera över 200 miljoner euro på en sci-fi-serie utan en framgångsrik bok eller grafisk roman bakom var förmodligen ett lätt beslut mot bakgrund av det.