Rykten har svirrat de senaste veckorna om att Apple kan återinföra en 12-tums MacBook till sin produktlinje, men var finns det hopp för några som kan njuta av den här nyheten? Alla är inte övertygade om dess riktighet.

Som rapporterats av MacRumors (öppnas i en ny flik), började de första viskningarna dyka upp direkt efter M2-chipets tillkännagivande vid WWDC 2022 av Bloombergs Mark Gurman, som förutspådde att MacBook med lägsta formfaktor skulle lanseras. i slutet av 2023 (öppnas i en ny flik ) eller tidigt 2024, men ingen information lämnades om hur själva den bärbara datorn skulle se ut.

Som sådan har vi ingen aning om den här spekulerade versionen skulle vara en MacBook Air, en kraftfullare MacBook Pro eller något helt nytt.

Faktum är att en annan framstående analytiker har trätt fram för att krossa alla förväntningar om förutsägelsen. Ross Young från Display Supply Chain Consultants (öppnas i en ny flik) sa i en tweet (öppnas i en ny flik) endast tillgänglig för hans superföljare att "Vi är skeptiska till en 12-tums MacBook just nu. Apples strategi för bärbara datorer är för närvarande 13 tum och större. Företagen i leverantörskedjan för MacBook Pro-skärmar som vi pratade med är inte medvetna om detta."

Det säger sig självt, men även om dessa två analytiker är respekterade inom sina områden och har tillhandahållit korrekt information tidigare, ta det hela med en nypa salt. Förutsägelsespelet kan vara väldigt oprecist, och Apple gillar att hålla koll på sina produktlanseringar, så båda sidor har potential att ha fel i det här fallet.

Trots bristen på faktiska bevis skulle detta inte vara ett ovanligt drag av teknikjätten, eftersom den redan har släppt flera 12-tums bärbara datorer under åren, både som avancerade och nybörjarenheter. vi måste undra var det passar in i Apples nuvarande hårdvarusortiment.

Recension: Är 12-tums MacBook fortfarande relevant idag?

Apple MacBook Air (M1,2020) baksida

(Bildkredit: framtid)

12-tums MacBook var fantastisk när den lanserades 2015. Små bärbara datorer var inte så vanliga då, vilket gjorde deras utbud av en liten, elegant och lätt bärbar dator desto mer ovanlig och spännande.

Apple skulle till och med ha lättare att få designen att fungera nuförtiden när den har sitt eget kisel som gör att enheter som 2020 MacBook Air kan köra en fläktlös design tack vare det första M1-chippet så det är inte otänkbart att sätta det på en 12-tums MacBook också.

Frågan är, om en ny 12-tums MacBook riktar sig till vanliga användare, varför inte bara köpa MacBook Air 2022 M2? Den är inte mycket större på 13,6 tum och har all den smala charmen som sin mindre föregångare. Det verkar också osannolikt att en 12-tums MacBook Pro skulle användas, eftersom en sådan liten skärm skulle vara restriktiv för människor som normalt behöver en Pro-enhet: grafiska designers, ljudtekniker, etc.

Heck, även iPad körs på Apple Silicon nuförtiden. Det är lite mer restriktivt att köra iPadOS än macOS, men om du verkligen värdesätter formfaktor över kapacitet är det en idealisk lösning när det paras ihop med Magic Keyboard.

Apple är inte främmande för att göra hårdvara med nischad dragningskraft. Den nuvarande versionen av den stationära Mac Pro-datorn var så dyr vid lanseringen att den aldrig skulle nå den vanliga marknaden för vanliga konsumenter, och Studio Display verkar ha skapats enbart med kreativitet i åtanke.

Jag kommer inte att spekulera, men jag kommer att uttrycka ett hoppfullt resultat: Det är dags för en 2-i-1 MacBook. Jag är ett fan av vad iPad och iPad Pro erbjuder artister och innehållsskapare, särskilt när de är ihopkopplade med Apple. Penna, så en macOS hybridenhet skulle verkligen ha potential att ersätta många av mina enheter, så länge den kan ansluta till mer än en skärm.

En tjej kan drömma, men jag vägrar att spekulera. Vi måste fortsätta leta efter nya bevis för att stödja existensen (eller bristen på sådana) av en ny 12-tums MacBook under de kommande månaderna.

Dela detta