Är en 12-tums MacBook i horisonten? Och i så fall varför?

Är en 12-tums MacBook i horisonten? Och i så fall varför?

Rykten har cirkulerat under de senaste veckorna om att Apple skulle kunna återintroducera en 12-tums MacBook till sin produktlinje, men var finns det hopp för några som kanske kommer att glädjas åt den här nyheten? Alla är inte övertygade om dess riktighet.

Som rapporterats av MacRumors (öppnas i en ny flik), började inledande viskningar dyka upp precis efter M2-chipmeddelandet vid WWDC 2022 av Bloombergs Mark Gurman, som förutspådde att MacBook med lägsta formfaktor skulle lanseras i slutet av 2023 (öppnas i en ny flik ) eller i början av 2024, även om ingen information lämnades om hur själva den bärbara datorn skulle se ut.

Som sådan har vi ingen aning om den här spekulerade versionen skulle vara en MacBook Air, en kraftfullare MacBook Pro eller något helt nytt.

Faktum är att en annan framstående analytiker har kommit fram för att rubba alla förväntningar om förutsägelsen. Ross Young från Display Supply Chain Consultants (öppnas i en ny flik) sa i en tweet (öppnas i en ny flik) endast tillgänglig för hans superföljare att "Vi är skeptiska till en 12-tums MacBook just nu. Apples strategi för laptop är för närvarande 13" och större. De MacBook Pro-displayleverantörer som vi pratade med är inte medvetna om detta."

Det är självklart, men även om dessa två analytiker är respekterade inom sina områden och har tillhandahållit korrekt information tidigare, ta det hela med en nypa salt. Förutsägelsespelet kan vara mycket felaktigt, och Apple gillar att ha sträng kontroll över sina produktsläpp, så båda sidor har potential att ha fel i det här fallet.

Trots bristen på faktiska bevis skulle detta inte vara ett ovanligt drag av teknikjätten, eftersom den redan har släppt flera 12-tums bärbara datorer under åren, både som avancerade och nybörjarenheter. vi måste undra var det passar in bland Apples nuvarande sortiment av hårdvara.

Analys: Är 12-tums MacBook fortfarande relevant idag?

Apple MacBook Air (M1,2020) kontraportada

(Bildkredit: framtid)

12-tums MacBook var fantastisk när den släpptes 2015. Små bärbara datorer var inte så vanliga då, vilket gjorde dess utbud av en liten, snygg och lätt bärbar dator mer ovanlig och spännande.

Apple skulle till och med finna det lättare att få designen att fungera nuförtiden när den har sitt eget kisel, vilket gör att enheter som 2020 MacBook Air kan köra en fläktlös design tack vare det första M1-chippet, så det är inte otänkbart att sätta det på en 12:a -tums MacBook också.

Saken är den att om en ny 12-tums MacBook riktar sig till vanliga användare, varför inte bara köpa MacBook Air 2022 M2? Den är inte mycket större på 13,6 tum och har all den smala charmen som sin mindre föregångare. Det verkar också osannolikt att en 12-tums MacBook Pro kommer att användas, eftersom en sådan liten skärm skulle vara restriktiv för personer som vanligtvis behöver en Pro-enhet: grafiska designers, ljudtekniker, etc.

Heck, även iPad drivs av Apple Silicon nuförtiden. Det är lite mer restriktivt att köra iPadOS istället för macOS, men om du verkligen värdesätter formfaktor över kapacitet är det en idealisk lösning när den är ihopkopplad med Magic Keyboard.

Apple är inte främmande för att göra hårdvara med nischad dragningskraft. Den nuvarande versionen av den stationära Mac Pro-datorn var så dyr vid lanseringen att den aldrig skulle nå den vanliga marknaden för vanliga konsumenter, och Studio Display verkar ha skapats enbart med kreativitet i åtanke.

Jag kommer inte att spekulera, men jag kommer att uttrycka ett hoppfullt resultat: Det är dags för en 2-i-1 MacBook. Jag är ett fan av vad iPad och iPad Pro erbjuder artister och innehållsskapare, särskilt i kombination med Apple. Penna, så en hybridenhet med macOS skulle verkligen ha potential att ersätta många av mina enheter, så länge den kan ansluta till mer än en skärm.

En tjej kan drömma, men jag vägrar att spekulera. Vi måste fortsätta leta efter nya bevis för att stödja existensen (eller bristen på sådana) av en ny 12-tums MacBook under de kommande månaderna.