Det finns mycket goda nyheter om du vill köpa en Raspberry Pi

Alla som handlar efter en Raspberry Pi i jul kan ha tur efter att företaget avslöjat ett enormt tillflöde av enheter.

Tillkännager nyheten i ett blogginlägg med titeln "Supply Chain Update: That's Good News!" (öppnas i en ny flik) Raspberry Pi VD Eben Upton säger att 100,000 2023 enheter har säkrats för enhetsförsäljning (en enhet per kund) och att Raspberry Pi Zero kommer att vara tillgänglig för grossistköp XNUMX.

Upton tillade att efter tidigare leveransbekymmer, förväntar sig Raspberry Pi också att återgå till pre-pandemiska nivåer under andra halvåret 2023, med enhetsförsäljning som förväntas spela en betydande roll för att hjälpa företaget att återhämta sin "jämviktslagringsnivå". «.

raspberry pi strömförsörjning

"För första gången på några helvetiska år i halvledarförsörjningskedjan har vi goda nyheter för dig", skrev Upton.

"Som ett tack till vår armé av mycket tålmodiga och entusiastiska kunder som går in i semesterperioden i år, kunde vi avsätta drygt hundra tusen enheter, fördelade på Zero W, 3A+ och 2GB och 4GB varianter. Raspberry Pi 4 Hoppsan, för enhetsförsäljning.

Nyheten är dock inte helt positiv, eftersom Raspberry Pi Zero och Zero W kommer att få en prishöjning på €5.

Upton noterade att med tanke på Zeros rena minimalism hade den alltid erbjudit mycket låga marginaler och skulle "inte längre vara kommersiellt gångbar till sin ursprungliga prispunkt" på grund av de senaste kostnadsökningarna.

Han tillade dock att när aktieproblemen väl är lösta, "förväntar vi oss inte längre att se begränsningarna för en enda enhet som har kännetecknat Zero sedan lanseringen 2015: du kommer att kunna köpa så många du vill under en period av tid." .”

"Även om vi inte är riktigt ute i skogen än, ser saker och ting definitivt upp", tillade Upton och påminde kunderna om att de alltid bör köpa från en auktoriserad återförsäljare för att säkerställa att de får det bästa.

"Av olika anledningar kommer vi ut från 2022 med mycket bättre insyn i vår framtida kiselförsörjningskedja än när vi gick in i den. Som ett resultat kan vi med tillförsikt säga att efter ett dåligt första kvartal förväntar vi oss att utbudet når pandeminivåer under andra kvartalet 2023 och obegränsat under andra halvåret.”

Dela detta