Half Life Alyx Levitation är en modd att konkurrera med Black

Half-Life: Alyx Leviathan, en kommande fan-made mod för Valves hyllade VR FPS, har fått sin första fullständiga speluppvisning, vilket ger oss en glimt av dess ambitiösa omfattning och vapenspel.

Avslöjat som en del av PC Gaming Show (öppnas i en ny flik) efter Xbox och Bethesda-presentationen, det 7 minuter långa spelklippet följer Alyx när hon utforskar vad som verkar vara en övergiven skyskrapa och gruvanläggning. Naturligtvis är hon inte ensam, med många Combine-soldater och Crab-zombies svärmar henne.

Faktureras som en expansion till Half-Life: Alyx snarare än en total översyn, Levitation kommer att inkludera alla kärnelementen i originalspelet, som vi tycker är ett av de bästa VR-spelen som finns. Du kommer att lasta av tidningar mot Combine i omslagsbaserade skjutningar, undvika klorna på hoppande krabbor i mer skräckfokuserade segment av nivåer och leka med din omgivnings fysik för att få en fördel i eldstrider.

Det hela verkar ganska smidigt, blandar noggrant planerade öppna stridsområden med spännande stillestånd. Enbart produktionsvärdet skiljer Levitation från andra moddar, med dess vertikalitet och räckvidd perfekt hemma tillsammans med Valve-originalet. Kolla in det själv i gameplay-trailern nedan.

Levitation-trailern (öppnas i en ny flik) antydde Russells återkomst, och G-Man kan ses i det senare spelet som avslöjar tyst övervakning av dina handlingar. Enligt denna första trailer kommer Levitation att skicka dig på jakt efter två motståndskämpar som försvann efter att ha undersökt en mystisk flytande byggnad i Sector X of City 17.

Half-Life: Alyx Levitation är utvecklad av animatören Corey Laddo och nivådesignern Shawn Snelling, som tidigare har bidragit till flera kartor för Counter-Strike: Global Offensive. Spelet kommer att vara fyra till fem timmar långt och är planerat att släppas under Q2023 XNUMX (juli, augusti och september) gratis på Steam Workshop.

Levitation har redan orsakat uppståndelse inom Half-Life-communityt, med många som hoppas att det kommer att vara lika imponerande som Black Mesa, en tredjepartsremake av det ursprungliga Half-Life. Det här spelet fick så småningom Valves välsignelse och släpptes med stor fanfar 2020. Skaparna av Levitation hoppas förmodligen på liknande framgångar.

Dela detta