Förlåt gott folk, GTA 6 kommer inte att dyka upp på Summer Game Fest, har programledaren Geoff Keighley bekräftat.

Slaget mot GTA 6-förhoppningarna kommer efter att Keighley lagt upp en bild (öppnas i ny flik) på Twitter som visar några av sociala medieplattformens mest populära söktermer kring "#SummerGameFest" . Förutom "#SummerGameFest" var de andra två mest populära termerna "#SummerGameFest läcka" och "#SummerGameFest gta".

Twitter-användare kommer sannolikt att använda termen "läcka" för att söka efter den myriad av läckor som redan har dykt upp inför showen, inklusive bilder och videor av obekräftade Street Fighter 6-karaktärer och rykten om att Kojima jobbar på en ny karaktär. skräck spel som heter Overdose. Men hashtaggen "gta" verkar indikera att Grand Theft Auto-fans är hungriga efter mer detaljer om den efterlängtade brottsuppföljaren.

Tyvärr för otåliga fans har Geoff Keighley bekräftat i sin tweet att en GTA 6-trailer inte kommer att avslöjas under Summer Game Fest-presentationen den 9 juni.

(*6*)Twitters mest populära söktermer... Tyvärr, vi avslöjar inte heller en GTA6-trailer. Krossar hjärtan ikväll, jag vet. #SummerGameFest pic.twitter.com/LA5LVsFfIJ 19 juni 2022

Se mer

önsketänkande

(Bildkredit: Rockstar Games)

Nyheten att Grand Theft Auto 6 inte kommer att dyka upp i Summer Game Fest-showcasen är inte särskilt överraskande. Med fans som är angelägna om mer information om nästa Grand Theft Auto efter att den officiellt tillkännagavs i februari tidigare i år, är det värt att dämpa våra förväntningar på exakt när vi kommer att lära oss mer – och vi kanske väntar ett ögonblick.

Låt oss först få de dåliga nyheterna ur vägen: Vi kommer sannolikt inte att få tag på GTA 6 förrän 2024 och 2025. Rockstar Games kanske inte har bekräftat något releasedatum eller fönster, men som rapporterades i maj 2020, moderbolaget Take - Two Interactives finansiella resultatrapport (öppnas i en ny flik) i år visar att företaget planerar att spendera 89 miljoner euro på marknadsföring mellan april 2023 och slutet av mars 2024; det är en stor ökning. Som rapporten påpekar är det mer än hälften av den förväntade marknadsföringsbudgeten för något annat räkenskapsår under det kommande decenniet, vilket indikerar att vi kan släppa GTA 6 under denna tid.

Tidigare i år, när Take-Two Interactive i detalj redogjorde för sitt föreslagna förvärv av mobilspelsföretaget Zynga, delade det ett meddelande där det stod att "det sammanslagna företaget förväntas generera en 14% CAGR... treårsperiod från Take-Twos räkenskapsår 2021 till 2024″. Analytiker trodde att detta kunde tyda på att Rockstar förbereder sig för att släppa en stor IP.

Men som vi vet är det enda som är konstant förändring, och mycket kan förändras mellan nu och 2024. Det stora antalet spelförseningar vi har sett under det senaste året är ett bevis på det.

Det är därför vi är mer benägna att tro att Tom Henderson förutspådde (öppnas i en ny flik) lanseringsfönstret 2024/2025 (som bekräftades (öppnas i en ny flik) av Jason Schreier från Bloomberg). Men även då kan vi se förseningar i framtiden. I grund och botten kommer vi inte att lägga vantarna på GTA 6 på ett tag.

Så baserat på det förväntade releasefönstret, när kan vi få reda på mer information? Tja, om ett släppfönster för 2024 förväntas, förväntar vi oss att Rockstar Games ska börja dela information någon gång nästa år, men vi förväntar oss inte att en avslöja så stor som GTA 6:s kommer att göras. Nej, medan Rockstar Games GTA 6-meddelande var mer stönande än applåder, föreställer vi oss att utvecklaren kommer att vara värd för sin egen Grand Theft Auto 6-showcase eller tillkännagivande när den är klar.

Baserat på tidigare tillkännagivanden, föreställer vi oss att utvecklaren bara kan reta en avslöjande och sedan släppa en internetskakande trailer.

Hur som helst, förvänta dig inte GTA 6-nyheter någon gång snart och förvänta dig verkligen inte det på Summer Game Fest.

Dela detta