MWC 2020 inställd på grund av rädsla för coronavirus

Arrangören av Mobile World Congress (MWC), det största mobilteknologievenemanget på planeten, har bekräftat att MWC 2022 kommer att bli en "mycket fysisk show".

Ett antal företag (inklusive Lenovo, Asus och Sony) meddelade nyligen att de inte skulle ha någon fysisk närvaro vid MWC 2022 på grund av oro över riskerna med Omicron-variationen. En talesperson för Intel berättade också för TechRadar Pro att företaget ännu inte har bestämt sig för att delta personligen.

Men genom att tala till pressen redan inför MWC 2022, beslutade GSMA att avfärda spekulationer om att den fysiska showen i Barcelona skulle urvattnas i varje enskild aspekt.

MWC 2022 kommer att vara "fysiskt först"

Den senaste utgåvan av MWC är planerad att starta den XNUMX februari och kommer att samla många av de största företagen inom mobilbranschen, från enhetstillverkare till nätverksoperatörer och mer.

Enligt John Hoffmann och Mats Granryd, VD och verkställande direktör för GSMA, kommer innevarande års mässa att välkomna mer än XNUMX XNUMX utställare från mer än XNUMX länder. Det kommer också att finnas över tusen talare vid evenemanget, nittiofem procent av de som deltar personligen.

Paret uppgav att mellan fyrtio och sextio deltagare väntas till mässan Fira Gran Vía (jämfört med cirka hundra och tio på två tusen och nitton, den sista upplagan före pandemin), av vilka ungefär hälften kommer att vara beslutsfattare på chefsnivå. .

Även om varken Hoffmann eller Granryd inte uttryckligen hänvisade till de märken som inte lämnade salongen, är det tydligt att avsikten med presskonferensen är att personligen upprepa intentionerna med GSMA de faire du MWC 2022 le grand retour aux événements.

"Som vi alltid och under alla omständigheter har sagt, är hälsa och säkerhet av största vikt för MWC. Det var redan före pandemin och det är nu under hela pandemin. Vi kommer att följa hälsomyndigheternas råd här i Katalonien”, sa Hoffman, som också förklarade att social distansering och användning av masker kommer att krävas vid evenemanget.

"[Men] det här är ett år där vi går tillbaka till kroppslighet i stort antal, och utvecklingsbanan är spännande.

Även om GSMA behandlar MWC 2022 som ett första fysiskt evenemang, kommer organisationen att livestreama varje enskilt keynote-tal och många paneldiskussioner online, och erkänner att planeten ännu inte har öppnat sig helt.

"Det är en global personlig händelse, komplett med virtuella program levererade till din dörr," tillade Hoffman.

Dela detta