Forskning från mobilindustrins organ GSMA förutspådde att 5G som drivs av mellanbandsspektrum skulle kunna ge en ökning på 610 miljarder euro till global BNP-tillväxt till 2030 och uppmanade regeringar och tillsynsmyndigheter att anta policyer som säkerställer att mobiloperatörer har tillgång till tillräckligt med radiovågor.

5G-nätverk kommer att använda ett mycket mer varierat utbud av spektrum än tidigare generationer, och mellanfrekvenser mellan 1 GHz och 7 GHz kommer att vara avgörande för att fullt ut kunna leverera löftet om nästa generations nätverk.

Medan lågbandsspektrum erbjuder betydande räckvidd och inlandspenetrationsmöjligheter, och högbands etervågor erbjuder enorm kapacitet över korta avstånd, erbjuder mellanbandsfrekvenser en kompromiss mellan dessa två önskvärda resultat.

5G mellanband

GSMA-rapporten, som släpptes inför nästa veckas Mobile World Congress (MWC) i Barcelona, ​​säger att mellanbands 5G kommer att generera nästan 65 % av det socioekonomiska värdet på 960.000 miljarder dollar som skapas av 5G under nästa årtionde.

De flesta av dessa fördelar kommer från grundläggande användningsfall som mobilt bredband och fast trådlöst bredband (FWA), men en fjärdedel kommer från nya tjänster för sektorer som sjukvård, utbildning och tillverkning, såväl som offentliga tjänster som smarta städer.

Mycket países, inklusive Reino Unido, han lanzado spectro de banda media and los operadores, men GSMA quere mer acción. Han efterlyste ett ökat samarbete mellan den offentliga och privata sektorn och att tillsynsmyndigheter skulle göra ett genomsnitt på 2 GHz av mellanbandsspektrum tillgängligt för licensierad 5G-användning, och noterade att det finns en brist på 1 GHz i numrerade länder.

Han vill att intervallen 3,5 GHz, 4,8 GHz och 6 GHz ska harmoniseras globalt så att tillverkare kan uppnå stordriftsfördelar.

"Att hålla löftet om 5G kommer att kräva globala, regionala och lokala åtgärder från regeringar och industri för att göra tillräckligt med mellanbandsspektrum tillgängligt", säger Luciana Camargos, GSMA Head of Spectrum. "Det behövs ett medelspektrum på 2 GHz i genomsnitt, och det finns arbete för att uppnå det. Eftersom världen ser ut att inleda en ny fas av ekonomisk utveckling, är regeringens planering för 5G-expansion avgörande. »

Dela detta