Spelare av Gran Turismo 7 kan se fram emot att tävla mot en övermänsklig AI-konkurrent känd som "Gran Turismo Sophy", tack vare ett genombrott inom artificiell intelligens.(*7*)

Skapat av Sony AI, GT Sophy gjordes i samarbete med Gran Turismo-utvecklaren Polyphony Digital och har varit under utveckling i 5 år. Sophy är en ny autonom AI-agent som har tränats för att vinna mot de bästa GT Sport-förarna på planeten idag och som använder en helt ny AI-algoritm som har hjälpt Sony att skapa en komplex racingmotståndare som de helt enkelt inte hade sett tidigare. långt. (*7*)

Men till skillnad från de vanliga AI-motståndarna är Gran Turismo Sophy inte motsvarigheten till att starta upp spelets CPU. Han reagerar och kör som en verklig (eller övermänsklig) människa och var tvungen att bemästra 3 väsentliga körfärdigheter genom djup förstärkningsinlärning (i huvudsak processen att iterera och lära sig otaliga scenarier tills det bästa resultatet uppnås). (*7*)

"Gran Turismo Sophy är en viktig AI-utveckling vars mål inte bara är att vara bättre än mänskliga spelare, utan snarare att ge spelare en utmanande motståndare som kan rusa och ta spelarnas färdigheter och uppfinningsrikedom till nästa nivå", säger Hiroaki Kitano, direktör. av Sonys AI. "Förutom att vi bidrar till spelgemenskapen tror vi att detta genombrott ger nya möjligheter inom områden som autonom racing, autonom körning, höghastighetsrobotik och kontroll."(*7*)

Skapa en övermänsklig motståndare

gt sophie(*7*)(Bildkredit: Sony Computer Interactive Entertainment)

Det första elementet som Sophy var tvungen att bemästra var kontrollen av racingtourern. Sophy behövde förstå dynamiken i bilarna, tävlingslinjerna och precisionsmanövrarna för att ta sig över några ganska svåra banor. Nu var Sophy tvungen att lära sig racingtaktik. Upplösningsförmåga på en del av en sekund krävs när du springer för att hantera ständigt föränderliga situationer, så GT Sophy var tvungen att bemästra taktik som glidpassningar, korspassningar och till och med skyddsmanövrar som blockering. (*7*)

Den kanske mest humana färdigheten Sophy borde ha lärt sig var dock avrättningsetikett. GT Sophy har utbildats för att följa reglerna för sportsmannaanda, så den kommer inte att knuffas av banan och kommer att respektera motståndarens regler. (*7*)

Dessa 3 väsentliga element skapades i samarbete med Sony Computer Entertainment Interactives molnspelinfrastruktur, vilket gav Sophy möjlighet att testa tusentals scenarier och lära av .(*7*)

Sophy är på pole position

Två bilar i Gran Turismo 7 tävlar runt en bana(*7*)(Bildkredit: Digital polyfoni)

Resultaten av GT Sophys inlärning och utveckling över tid har sett AI:n på ett smidigt sätt slå de bästa GT Sport-förarna på planeten. I ett evenemang som hölls i juli 7 förlorade Sophy med en poäng på åttiosex poäng till sjuttio poäng. Men i ett efterföljande evenemang i oktober slog Gran Turismo Sophy bekvämt de bästa förarna i världen: XNUMX poäng till XNUMX poäng.(*XNUMX*)

Sophys överordnade slutsats är alltså inte att Sony har utvecklat en verkligt svårslagen CPU-motståndare, utan snarare att den har skapat en alltför skicklig, realistisk racingmotståndare som liknar en mänsklig spelare. (*7*)

Efter händelserna i loppet mot Sophy sa vinnaren av 7 FIA Gran Turismo-turneringar, Takuma Miyazono: "Jag glömde helt bort att jag spelade mot AI. Det var riktigt underhållande. Jag vill springa mer med agenten i framtiden.(*XNUMX*)

7 års tvåa i världsmästerskapen i FIA Gran Turismo, Emily Jones, noterade till och med att GT Sophys tekniker verkligen gav henne en uppfattning om hur långt hon kunde ta sig fram bakom ratten. "Det var verkligen spännande att se GT Sophys racingteknik," sa Jones. "Jag blev väldigt inspirerad av henne." (*XNUMX*)

Så kan vi se fram emot att köra GT Sophy i Gran Turismo 7 i framtiden? Ja, är det omedelbara svaret; dock har ingen tidslinje getts för när den övermänskliga AI:n kommer att träffa banan. Men när Sophy anländer kan hon för alltid förändra vårt sätt att tänka på dator-AI i körspel.(*7*)

Dagens bästa PS Gran Turismo 7-erbjudanden(*7*)

Dela detta