GPU Nvidia RTX 4090 vista con la nueva CPU Raptor

Nvidias RTX 4090 laptop GPU har setts i en HP Omen gaming laptop, tillsammans med en mängd andra Lovelace mobila grafikkort, och alla dessa bärbara datorer drivs av en nära förestående ny Raptor Lake mobil processor.

Denna läcka kommer från @momomo_us på Twitter (som rapporterats av VideoCardz (öppnas i en ny flik)), som upptäckte HP Omen-maskinerna listade på en europeisk återförsäljares webbplats, men eftersom det är från en okänd butik måste vi vara särskilt försiktiga med dessa påstådda specifikationer som tillhandahålls genom produktlistor.

Återförsäljaren listar sex varianter av den inkommande HP Omen 17 som drivs av Intel Core i7-13700HX-processorn, en rörlig del som förväntas avslöjas på CES, och alla har Nvidia Lovelace GPU:er.

Den avancerade modellen drivs av det medföljande RTX 4090-grafikkortet för bärbar dator med 16 GB VRAM (inga andra specifikationer ges här förresten, bara minneskonfiguration).

Vi ser också två Omen 17 bärbara datorer med en RTX 4080 (utrustad med 12 GB VRAM), en maskin med en RTX 4070 (8 GB) och ett annat par med RTX 4060 (också 8 GB).

Priserna är i lei, den rumänska valutan, så vi kan anta att detta är en rumänsk återförsäljare, naturligtvis, och den bästa HP Omen med RTX 4090 kostar 18 881 lei. Det blir runt $4,000 3,300 / £6,000 XNUMX / AU$XNUMX XNUMX, men ta det med mer krydda än resten av den här läckan (det är mycket).

Analys: Ett flaggskepp för bärbar dator?

Om denna läcka visar sig vara korrekt, tittar vi tydligen på en RTX 4060 upp till en RTX 4090 för bärbara GPU:er, som är på väg att avslöjas på CES (vid sidan av Intels nya Raptor Lake-mobilerbjudanden, som nämnts). Det ryktas också om en RTX 4050, och det kan också hända i teorin, men inte i en HP Omen (RTX 4050 sågs faktiskt i läckta riktmärken för en bärbar Samsung Galaxy Book Pro).

Vad som också är intressant här är att ryktesbruket har varit ganska osäkert på vad toppmodellen för Lovelace-mobilen kommer att bli, och eftersom det kan vara en RTX 4090, hoppas vi på en tillräckligt kraftig GPU för bärbar dator som verkligen ökar hastigheten ... av ramar att spela när du är på språng. . (Kom ihåg att Ampere-generationen överträffade RTX 3080 Ti för bärbara datorer; det fanns ingen 3090 för bärbara datorer.)

Tyvärr har vi inga andra specifikationer än minnesbelastning, även om det inte hindrade ryktena om att RTX 4090 är ett grafikkort för bärbar dator som skulle kunna matcha RTX 3090-skrivbordskraften, precis som (eller åtminstone komma nära). En tidigare läcka pekade på 4090-mobilen som använder AD103-chippet (AD102 är för mycket för gränserna för ett laptopchassi) med upp till 175W TGP (men ärligt talat, det ryktet är ett annat vagt rykte som vi måste förbli mer skeptiska till). än vanligt runt).

Det finns fortfarande en hel del frågor i luften, alltså, om hur grafikprocessorerna i Lovelaces bärbara datorer faktiskt kommer att spela ut, men vi borde åtminstone veta om mindre än en månad. På CES förväntar vi oss att se kraftfulla spelbärbara datorer som använder Intels mobila Raptor Lake-processorer i kombination med RTX 4000-grafikkort.

Dagens bästa spelbärbara erbjudanden

Dela detta