Nvidia RTX 4090-kabelkontroversen fortsätter som

Nvidias RTX 4090 Ti dök upp en kort stund på Galax hemsida eftersom grafikkortstillverkaren gjorde ett stort misstag innan det omedelbart drogs ut.

Som VideoCardz (öppnas i en ny flik) påpekar, postades en toppbanner för grafikkortet 'GeForce RTX 4090 Ti HOF' på hemsidan för Galax-webbplatsen, men det var ett misstag som nämnts - ett felaktigt tillägg av 'Ti', tydligen genom att klicka på bannern kommer du till RTX 4090 HOF-sidan.

Det är ett grafikkort som finns, naturligtvis, till skillnad från 4090 Ti, och det är en specialutgåva av RTX 4090 för expert överklockare som vill slå världsrekord (förkortningen HOF står för "Hall Of Fame").

Faktum är att 4090 HOF redan har satt rekord, till exempel en 3,8 GHz överklockning tillämpad av Team OGS. Den nu korrigerade bannern markerar den världsomspännande releasen av 4090 HOF, som tidigare bara släpptes i Asien (eller levererades direkt till överklockare som OGS i Europa, i förhandsvisning).

Analys: Inget behov av RTX 4090 Ti, ärligt talat

Som VideoCardz påpekar kommer Galax webbplatsteam förmodligen att behöva ligga i ett mörkt rum ett tag, eftersom det har varit många buggar på sidan den senaste tiden. Liksom RTX 4090 HOF lanseringshårdvara som försämras av ett gäng stavfel, inklusive specifikationsfel. (Förresten, den här specifikationen inkluderar en maximal strömförbrukning på 666 W, vilket gör den bokstavligen till ett best av en GPU.)

Visst, det uppenbara ryktet som snurrar runt den här incidenten är om det kan finnas en RTX 4090 Ti bakom kulisserna, och Galax nämner det av misstag eftersom ett sådant grafikkort är vid horisonten. Kan detta vara sant?

Nej, i ett nötskal. Det fanns inga läckor runt en RTX 4090 Ti, förutom de minsta viskningarna som inte övertygade oss alls, och om det såg ut som en nästan läcka, skulle vi nu se en massa mer betongspill.

Vi tror att en RTX 4090 Ti så småningom kommer att anlända, eller det kan det säkert, men förmodligen inte så länge. Kanske när Nvidia fixar problemen med strömförbrukning och de där fusionsadaptrarna, förstås, och när det verkligen finns ett behov av en kraftfullare GPU.

Låt oss inse det, just nu är RTX 4090 ett extremt kraftfullt grafikkort som inte utmanas av AMD:s nya flaggskepp RX 7900 XTX, så vad exakt skulle vara poängen med en RTX 4090 Ti i framtiden? Det är verkligen något att gå långt, och Galaxs bild här är just det: ett misstag (ett av många på senare tid, av allt att döma).

Dagens bästa grafikkort erbjudanden

Dela detta