Förra veckans utgåva av Google Workspace Essentials Starter Edition syftar till att förse företagsanvändare med en kostnadsfri lösning byggd för att förbättra lagarbete och innovation genom samarbete som är designmässigt säkert.

Google sa att Essentials Starter utvecklades för att hjälpa anställda och deras team att bryta ner silos och arbeta tillsammans på nya sätt, även om deras organisation förlitar sig på äldre produktivitetsverktyg som inte var designade för dem.

I en nyligen genomförd undersökning som företaget beställt för att studera globalt hybridarbete, fann Google att 3 % av de tillfrågade tror att hybridarbete eller flexibelt arbete kommer att vara vanligt förekommande inom deras organisationer under de närmaste åren. Tre år, säger Kelly Waldher, Googles vice marknadschef. Arbetsyta.

Därför är det viktigt att organisationer använder rätt verktyg för att hålla människor uppkopplade och samarbetsvilliga var som helst, oavsett om de arbetar hemifrån, på kontoret eller någon annanstans.

"Framtiden är flexibel, och det råder ingen tvekan om att människor behöver tillgång till de verktyg de älskar, som driver effekt och främjar samarbete från var som helst och på vilken enhet som helst", säger Waldher. "...Eftersom organisationer mer permanent anammar hybrid- och fjärrmodeller, har vi fokuserat på att skapa säkra lösningar som möter utmaningarna med detta nya sätt att arbeta."

Minska gränserna mellan människor, platser och tidszoner

Användare som vill prova Essentials Starter behöver inte en ny e-postadress, filkonverteringar, nya plugins eller skrivbordsprogram. Essentials Starter fungerar i organisationers befintliga miljöer, med en molnbaserad design som ger tillgång till krypterade och säkra filer för att säkerställa datasäkerhet och sekretess för användarinformation.

Användare kan registrera sig med en jobbe-postadress för ett Essentials-startkonto (inget kreditkort krävs eller begränsad provperiod). Sedan kan de bjuda in sina lagkamrater att samarbeta med hjälp av Google Dokument, Presentationer, Kalkylark, Chat, Drive och Meet; de kan spara, dela och samarbeta på mer än hundra filtyper, inklusive Microsoft Office, utan behov av filkonverteringar.

Enligt en Googles supportsida om planen är team begränsade till tjugofem personer, även om ett obegränsat antal team kan registreras i en organisation. Essentials Starter kommer att rullas ut under en flerveckorsperiod och kanske inte är tillgänglig i vissa områden förrän i mitten av februari.

Mitt i den pågående övergången till hybrid- och distansarbete har Google effektiviserat sina produkter och lagt till nya funktioner, sa Waldher, med fokus på att upprätthålla rättvisa i samarbetet, bestämma var anställda befinner sig och tona ner bruset av bakgrund och distraktioner.

"... Det är också viktigt att människor har att säga till om de verktyg de använder på jobbet, särskilt eftersom många organisationer mer permanent antar hybrid- och fjärrmodeller", sa han.

En potentiell nackdel med Workspace Essentials Starter är bristen på tillsyn, eftersom den inte kräver eller lämnar nivån av administrativ kontroll som de flesta IT-avdelningar är vana vid att ha över interna mjukvaruplattformar. Detta kan väcka frågor om shadow computing och frågor relaterade till styrning och datasäkerhet.

"Det finns en gräsrotsrörelse på medarbetarnivå som ger användarna valmöjligheter och främjar medarbetarnas egenmakt," sa Waldher. “Hybrid- och distansarbete har exponerat varje verktyg, människor vet hur de vill arbeta och vilka verktyg de vill använda. Vi ville ge människor valmöjligheter i hur de ansluter och samarbetar på jobbet, även om din organisation använder en äldre lösning. »

Copyright © tjugo tjugotvå IDG Communications, Inc.

Dela detta