Google Workspace ser Essentials Starter som ett sätt att "demokratisera" samarbete

Google Workspace ser Essentials Starter som ett sätt att "demokratisera" samarbete

Lanseringen förra veckan av Google Workspace Essentials Starter Edition syftar till att förse företagsanvändare med en gratislösning som är byggd för att utvecklas i lagarbete och innovation genom säker-by-design-samarbete.

Google sa att Essentials Starter utvecklades för att hjälpa anställda och deras team att bryta ner silos och arbeta tillsammans på nya sätt, även om deras organisation förlitar sig på äldre produktivitetsverktyg som inte var designade för dem.

I en nyligen genomförd undersökning som företaget låtit studera globalt hybridarbete fann Google att 3 % av de tillfrågade tror att hybridarbete eller flexibelt arbete kommer att vara vanligt inom deras organisationer under de närmaste åren. XNUMX år, säger Kelly Waldher, vice VD för marknadsföring på Google. Arbetsyta.

Därför är det viktigt att organisationer använder rätt verktyg för att hålla människor uppkopplade och samarbetsvilliga var som helst, oavsett om de arbetar hemifrån, på kontoret eller någon annanstans.

"Framtiden är flexibel och det råder ingen tvekan om att människor behöver tillgång till de verktyg de älskar, som driver effekt och främjar samarbete från var som helst och på vilken enhet som helst", säger Waldher. "...Nu när organisationer mer permanent antar hybrid- och fjärrmodeller har vi fokuserat på att skapa säkra lösningar som övervinner utmaningarna med detta nya sätt att arbeta."

Minska gränser mellan människor, platser och tidszoner

Användare som vill prova Essentials Starter behöver ingen ny e-postadress, filkonverteringar, nya plugins eller skrivbordsprogram. Essentials Starter fungerar inom organisationers befintliga miljöer, med en molnbaserad design som ger tillgång till säkra, krypterade filer för att säkerställa datasäkerhet och integritet för användarinformation.

Användare kan registrera sig med en jobbe-postadress för att få ett Essentials Starter-konto (inget kreditkort krävs eller begränsad provperiod). De kan sedan bjuda in sina lagkamrater att samarbeta med hjälp av Google Dokument, Presentationer, Kalkylark, Chat, Drive och Meet; De kan spara, dela och samarbeta på mer än hundra filtyper, inklusive Microsoft Office, utan behov av filkonverteringar.

Enligt en Googles supportsida om planen är team begränsade till tjugofem personer, även om ett obegränsat antal team kan registreras i en organisation. Essentials Starter kommer att rullas ut under en flerveckorsperiod och kanske inte är tillgänglig i vissa områden förrän i mitten av februari.

Mitt i den pågående övergången till hybrid- och distansarbete har Google optimerat sina produkter och lagt till nya funktioner, sa Waldher, med fokus på att upprätthålla rättvisa i samarbetet, bestämma var anställda befinner sig och mildra bakgrundsljudet och distraktioner.

"... Det är också viktigt att människor har att säga till om de verktyg de använder på jobbet, särskilt eftersom många organisationer mer permanent tar till sig hybrid- och fjärrmodeller", sa han.

En potentiell nackdel med Workspace Essentials Starter är bristen på tillsyn, eftersom den inte kräver eller lämnar den nivå av administrativ kontroll som de flesta IT-avdelningar är vana vid att ha över interna programvaruplattformar. Detta kan väcka frågor om shadow computing och relaterade datasäkerhets- och styrningsfrågor.

"Det sker en gräsrotsrörelse på medarbetarnivå som lämnar användarna valmöjligheter och främjar medarbetarnas egenmakt," sa Waldher. ”Hybrid- och distansarbete har exponerat alla verktyg, människor vet hur de vill arbeta och vilka verktyg de vill använda. Vi ville ge människor valmöjligheter i hur de ansluter och samarbetar på jobbet, även om deras organisation använder en äldre lösning. »

Copyright © tjugo tjugotvå IDG Communications, Inc.