Google Workspace har uppdaterat sitt delningsgränssnitt för att göra onlinesamarbete enklare för användare. Detta strömlinjeformade tillvägagångssätt ger kontroller som tidigare var mer separata i en lättanvänd panel.

Klicka på knappen "Dela" i det övre högra hörnet av valfri Google Workspace-webbapp för att se alla delningsalternativ i ett rent gränssnitt.

När organisationer går från traditionell serverbaserad lagring till alternativ för onlinesamarbete är detta ett välkommet drag som skulle kunna göra filsamarbete lättare för många.

Dela Googles arbetsyta

"Personer med åtkomst" leder det nya gränssnittet och lyfter fram Google-kontoinnehavare med rättigheterna "Ägare", "Läsare", "Kommentare" och "Redigerare", där ägaren tar det översta framträdande utrymmet. Det finns också alternativ för att "Ta bort åtkomst" eller "Överföra äganderätt" här, även om personliga användare kanske ännu inte kan överföra äganderätten till företagsanvändare, och vice versa.

(Bildkredit: framtid)

Därefter innehåller "General Access" länkgeneratorn och redigeringsrättigheter för dem som kommer åt filen via länken. Det är här som Workspace-användare också kan tillåta vem som helst inom sin organisation att se deras arbete.

Delningsarket kan också nås från "Arkiv"-menyn, under "Dela" > "Dela med andra". Google rekommenderar att du använder alternativet "Publicera på webben", tillgängligt via den här "Arkiv"-menyn, för att dela redigeringsåtkomst med mer än 100 användare. För ett stort antal tittare föreslår Google att du skapar en Google-webbplats där du kan bädda in filer i Dokument, Kalkylark och Presentationer.

Dessutom döljer en ytterligare "Inställningar"-meny ytterligare två alternativ, vilket ger mer detaljerad kontroll över huruvida "redigerare kan ändra behörigheter och dela" och "tittare och kommentatorer kan se alternativet att ladda ner, skriva ut och kopiera."

Tidigare var delning med andra Google-kontoinnehavare det viktigaste alternativet i aktiebladet, med länkbyggaren bara några fler klick bort. Jämfört med den tidigare designen gör denna uppdatering det enklare och tydligare att dela med en större publik.

Om du fortfarande inte är säker på om Googles tjänster är svaret på dina behov bör vår djupgående Google Drive-recension ge dig några konkreta svar.

Dela detta