Google Wallet pronto albergara su licencia de conducir digital pero

Google har börjat betatesta nytt statligt körkort och ID-kortstöd för Wallet-appen på Android, men bara om du bor i delstaten Maryland.

Det var ett tag sedan vi senast såg den digitala ID-funktionen. Det avslöjades för första gången i maj vid Google IO-evenemanget som en del av revitaliseringen av den länge försummade Wallet-appen. Enligt en Googles supportsida (öppnas i en ny flik) kommer funktionen att accepteras av Transportation Security Administration (mer känd som TSA) "på vissa flygplatser som stöds", även om det inte står vilka. TSA har dock en fullständig lista över deltagande flygplatser (öppnas i en ny flik) på sin webbplats i USA, inklusive Baltimore/Washington International Airport i Maryland.

För intresserade invånare i Maryland finns det några krav som måste uppfyllas. Din smartphone måste köra Android 8.0 eller senare. Du måste också vara testare i Google Play Service offentliga betaprogram – öppnas på en ny flik. Ett skärmlås måste ställas in och Bluetooth och verktyget Enheter i närheten måste vara aktiverade.

etablering

Google säger att det kommer att ta några dagar från det att du går med i programmet för att få digitala ID. Om du efter några dagar fortfarande inte har betan ber företaget dig skicka en rapport för att kunna hjälpa dig

När du har laddat ner den digitala ID-innehavaren kommer en ny "ID-kort (beta)"-post att visas i appen. Ta ett foto på båda sidor av ditt ID och en kort video av dig själv. Google Wallet skickar sedan en skärmdump av videon till "ID-utfärdaren för verifiering". Emittenten, i det här fallet, är sannolikt Maryland Motor Vehicle Administration (MVA), som utfärdar id-kort i staten. Förmodligen, när digitala ID:n rullas ut i hela landet, kommer appen att använda den statliga motsvarigheten till MVA.

Inte nämnt på supportsidan, betaversionen kommer med tre säkerhetsfunktioner (öppnas i en ny flik): enkelt, privat och säkert. När du tittar på beskrivningen visar Easy alla digitala ID-uppgifter för TSA-kontrollpunkter. Privat låter dig styra vad som delas och vem som kan se det. Secure krypterar ditt ID så att bara du kan se det.

Företaget säger att "vissa funktioner kanske inte fungerar som förväntat" vid det här laget och rekommenderar att folk alltid har sitt fysiska ID-kort med sig. Och när det gäller en nationell lansering berättade en företagsrepresentant att Google inte har ett datum klart eftersom det "nyss startade pilotprojektet i Maryland..."

skydda identiteten

Delstaten Maryland är inte främmande för digital ID-teknik. Apple lanserade Digital ID - öppnas i en ny flik - för sin Wallet-app i september 2021, vilket gör att användare i flera stater, inklusive Maryland, kan använda digitala ID:n vid TSA-kontrollpunkter. Maryland Mobile ID (öppnas i en ny flik), i synnerhet, har till och med samma enkla, privata och säkra säkerhetsnivåer för att skydda iPhone-ägare. Det är bra att se mobila enheter som använder den här tekniken för bekvämlighet, men vi kan inte låta bli att oroa oss om den här tekniken gör telefoner till ett större mål för identitetsstöld. Med digitala ID:n har du ännu mer personlig data på din telefon.

Om du är orolig för identitetssäkerhet rekommenderar vi att du kollar in TechRadars nyligen uppdaterade lista över de bästa skydden för identitetsstöld för 2022 för att stärka din säkerhet.

Dela detta