Google TV och Android TV är två olika medieplattformar som låter dig strömma dina favoritfilmer, TV-program, musik osv.

Google har utvecklat Android TV för användning på tv-apparater, mediaspelare, streamingenheter och mer, plattformen som har dykt upp i många skepnader och upprepningar sedan lanseringen 2014, Google TV är i grunden en stor namnrelease, med extra funktioner och några designjusteringar.

Android TV och Google TV erbjuder ungefär samma saker, som appar för streaming och internetsurfning, med några viktiga skillnader, men Vad är de och vilken är egentligen bäst att använda?

Vad är Google TV?

Förra året tillkännagav Google sin nya smarta TV-plattform, känd som Google TV. Google TV är ett användargränssnitt som körs på Android-enheter som smartphones, TV-apparater och den senaste Google Chromecast.

Google TV låter användare komma åt sitt favoritinnehåll, inklusive Netflix, Disney Plus, Amazon Prime Video, YouTube, Apple TV, HBO Max och mer. Även om detta kan låta ganska likt andra smarta plattformar på marknaden, vill Google TV att användarna ska ha enklare och snabbare tillgång till sitt mest sedda och rekommenderade innehåll. Det gör den genom att blanda allt innehåll från varje streamingtjänst och lägga det i ett gränssnitt så att du kan söka i alla streamingtjänster med ett klick.

Till exempel, istället för att söka efter Netflix -innehåll i Netflix -appen, gå till startskärmen där Google TV ger dig snabb och enkel åtkomst till det du vill titta på utan att behöva slösa tid på att komma åt varje app.

Chromecst med Google TV

Denna Chromecast -modell var den första streameren som tog med Google TV på marknaden (Bildkredit: Google)

Google TV har många funktioner som inte är tillgängliga på Android TV. Det fina med Google TV är att det är mycket enklare att använda eftersom du inte behöver stå framför skärmen för att det ska fungera. Du kan lägga till filmer eller TV-program till din bevakningslista via din telefon, vilket är bra för att planera ditt tittande i förväg.

Google TV har också en intelligent smart motor som föreslår innehåll du kan njuta av baserat på dina tidigare tittarvanor. Detta kan vara särskilt användbart om du är en seriespelare som alltid letar efter nya program att titta på.

Google TV är också ett bra tillägg om du har barn, eftersom du kan skapa en kanal bara för dem som bara visar åldersanpassat innehåll. Föräldrar kan behålla full kontroll över den här kanalen genom att använda Family Link-appen för att blockera appar, styr vilka appar som används och ställ in visningsgränser och sängtider.

Om du äger en Google Nest kommer du också att älska det nya Google TV-systemet, eftersom du kan ansluta din Google Nest-kamera och titta på kameraflödet via din TV.

Ytterligare Google TV-funktioner inkluderar inbyggda Google Photos-bildspel och möjligheten att styra dina andra smarta hemenheter, som belysning, direkt från din TV-skärm. Det finns också stöd för flera användarkonton, vilket är användbart om du och ditt hushåll gillar olika innehåll.

Vad är Android TV?

Android TV är ett Android-operativsystem som Google designat för användning på tv-apparater., streamingenheter, digitala mediaspelare och till och med ljudfält. Android TV är inbyggt i många TV-apparater från märken som Philips, Sony och Sharp. Den erbjuder ett brett utbud av appar via Google Play Butik, inklusive Netflix, Disney Channel, Spotify, YouTube och HBO Now. Det finns också ett antal livskraftiga livekanaler via Android TV, inklusive Bloomberg TV, NFL och ABC, samt en mängd spelappar.

Android TV tar röran ur vägen, vilket ger dig en strömlinjeformad och enklare upplevelse, en upplevelse som är begränsad till vad din TV kan hantera.

Det betyder Google Play Butik på Android TV den visar bara applikationer som är kompatibla med TV-plattformen, inte alla de som är tillgängliga på smartphones.

TV-apparater tillverkade från 2017 med Android TV ingår också integrerade med Google Assistant som standard. Så du kan helt enkelt säga "OK Google" för att hjälpa dig kontrollera dina smarta hemprodukter, samt utföra livshanteringsuppgifter som att kontrollera din kalender eller lägga till i din att göra-lista.

Xiaomi Mi TV 4S

Android TV är en ganska populär smart -TV -plattform (Bildkredit: Joakim Ewenson)

Röstsökning, genom fjärrkontrollfunktionen, kan spara dig att slösa tid och skriva det du letar efter; Säg bara namnet på skådespelaren, filmen eller TV-programmet du letar efter på fjärrkontrollen så hittar Android TV det åt dig.

Android TV kan ha funnits ett tag, men det hänger definitivt med i de senaste trenderna. Om du är trött på att bläddra igenom de senaste dansrörelserna på din telefon, hittar du nu TikTok-appen inbyggd i Androids smarta TV-apparater.

Dessutom ingår en annan cool funktion om du inte kan se en film eller TV-program utan att undra var du har sett skådespelaren tidigare. Sök på namnet på skådespelaren så hittar du alla titlar han spelade i, tillsammans med hans biografi, vilket sparar dig ett besök på IMDB.

Android TV-användare borde nyligen ha sett en uppdatering av dess användargränssnitt, som nu har tre nya flikar, inklusive Hem, Upptäck och Appar som kan hjälpa till att göra innehåll lättare att hitta och efterlikna den nya. Chromecast med Google TV, även utan en fullständig byte till den nya plattformen.

Var kan man få Google TV

Chromecast

(Bildkredit: Google)

Det bästa sättet att titta på Google TV är att köpa Chromecast med Google TV. Denna nya Chromecast har den senaste tekniken, inklusive 4K-videoströmning och en röstfjärrkontroll.

Prismässigt kostar den $49.99 / €59.99 / AU$99, vilket är lite billigare än Chromecast Ultra, men om du inte vill streama spel är det det perfekta valet.

När det kommer till att köpa en TV med Google TV inbyggd är Sony det enda alternativet just nu. Sony har valt att använda Google TV i sina avancerade tv-apparater, inklusive 4K OLED Sony A90J och LCD-mästaren Sony X95J.

Var kan man få Android TV

Sony A8 OLED

(Bildkredit: Sony)

Android TV finns på många smarta TV-apparater Philips, Sharp, Toshiba och Sony är bara några av de tillverkare som inkluderar denna funktion som standard. Du kan också hitta det i strömmande videospelare, som Nvidia Shield TV Pro.

Förra årets Sony A8H OLED är fortfarande en av de bästa TV-apparaterna och en med Android TV-plattformen. Denna TV erbjuder fantastisk bildprestanda i kombination med ett kraftfullt ljudsystem, vilket gör den till det perfekta valet för alla hemmabioentusiaster. Prismässigt kostar 55-tumsmodellen $1,899 1,799 / €65 2,799, medan den större 2,799-tumsstorleken kostar $XNUMX XNUMX / € XNUMX XNUMX.

Hur jämför Google TV och Android TV, och vilket är bättre?

Så vid första anblicken kan det verka som att Google TV bara är en uppdatering av Android TV som ger ett nytt namn, ett nytt användargränssnitt och nya funktioner. funktioner, mer av en omprofilering än en revolution, och du skulle inte ha fel. Men Bara för att Google TV är på plats betyder det inte att Android TV är borta.

Den största skillnaden mellan de två är att Google TV fokuserar på användarinteraktion och finjustering av innehållsstyrning, så att hitta det du vill titta på är enkelt och elegant.. Google TV erbjuder också en bevakningslista som gör att du enkelt kan tagga innehåll från olika appar för att titta på senare. Du kan göra detta från vilken enhet som helst som låter dig logga in på ditt Google-konto, så att du kan logga in, oavsett om det är på din telefon eller på din bärbara dator.

Men från och med 2021, mMånga TV-tillverkare som kör Android TV kommer att byta till Google TV som huvudgränssnitt. Dessutom kan du också komma åt Google TV via strömmande mediaenheter som Google Chromecast, vilket är anledningen till att vi castar på Google TV-sidan som det primära alternativet.

Såvida du inte planerar att uppgradera din TV behöver du förmodligen inte oroa dig för mycket för att byta. Såvida inte din Android TV agerar lite långsamt, i så fall det kan vara billigare att köpa en ny Chromecast med Google TV istället för en ny tv-skärm.