Google har infört "kontinuerlig rullning" för skrivbordsversionen av sina sökresultat för vissa användare.

Detta innebär att när användare når botten av en sökresultatsida kommer de nu att kunna se motsvarande upp till sex sidor med resultat innan de presenteras med en "Mer"-knapp.

Flytten följer efter Googles introduktion av den mobilvänliga funktionen i sin sökmotor i oktober 2022, även om sökresultaten var begränsade till fyra sidor för dessa versioner.

Varför flytten?

Detta gör att Googles sökerbjudande mer överensstämmer med vad många populära appar för sociala medier som Instagram och Facebook erbjuder, till exempel, som tillåter användare att kontinuerligt scrolla under lång tid innan de uppmanas att ladda en ny sida.

För att lägga till lite sammanhang till uppdateringen sa Google i ett tidigare blogginlägg (öppnas i en ny flik) att "de flesta som letar efter ytterligare information tenderar att bläddra i upp till fyra sidor med undersökningsresultat".

Google har inte nämnt när funktionen förväntas lanseras internationellt.

Det är osannolikt att det blir sista gången vi ser betydande uppdateringar av Googles sökmotor inom en snar framtid.

El gigante de las búsquedas describió recientemente planes ambiciosos para revisar el formato de su motor de búsqueda. När han pratade med pressen, inklusive LaComparacion Pro vid sitt Google Search On-evenemang, beskrev Googles vice VD för teknik Rajan Patel planer som skulle se video- och fotoresultat integrerade i undersökningsresultaten.

Chefen sa att planerna kommer att hjälpa "organisera resultaten för att bättre återspegla hur människor utforskar ämnena."

  • Vill du förbättra ditt företags rankning i Google? Kolla in vår guide till de bästa SEO-verktygen
Dela detta