Google planerar att ta bort platsbaserade påminnelser från Assistant

Google planerar att ta bort platsbaserade påminnelser från Assistant

Google utsätter de glömska ett känslomässigt slag eftersom det snart kommer att ta bort platsbaserade påminnelser.

Företaget har inte gjort ett offentligt tillkännagivande, men några örnögda användare märkte förändringen på hjälpsidan för Google Assistant (öppnas i en ny flik). För de som inte vet eller inte kommer ihåg kunde du skapa påminnelser för dig själv baserat på en plats. Du kan till exempel ställa in en påminnelse om att köpa en liter mjölk i mataffären, och om Google Assistant på din telefon (öppnas i en ny flik) upptäcker att du går förbi en så låter den dig veta det.

Det är oklart varför Google gör detta eller när den här funktionen kommer att tas bort. Vi kontaktade Google och frågade om de kunde förklara beslutet att ta bort Google Assistant-funktionen och när folk kan förvänta sig att den här funktionen tas bort. Tyvärr kontaktade Google oss aldrig. Det enda Google sa på sin hjälpsida om detta är att du fortfarande kan skapa tidsbaserade påminnelser eller skapa en rutin för dessa platser.

9to5 Google spekulerar i att detta kan vara relaterat till en ny "Memory"-funktion för Assistant som skulle tillåta tjänsten att spara filer, platser, filmer och mer. De hävdar att det är en del av "vårstädningen" och att Google gör sig av med gamla och oönskade funktioner så att de kan ta in något nytt. Användare på Android subreddit (öppnas i en ny flik) hävdar att Google skickar meddelanden som informerar användare om dess kommande förändring.

På tal om användare har deras reaktion varit en blandning av negativitet och förvirring. Att döma av det här Reddit-inlägget är vissa människor irriterade över att platsbaserade påminnelser fasas ut, medan andra helt har glömt att det till och med var en grej.

Några är glada över att se platsbaserade påminnelser tas bort eftersom de hävdar att funktionen helt enkelt inte fungerade.

Analys: Borta är det gamla

Påståendet att Google håller på med "vårstädning" kan innehålla viss sanning. Vid I/O 2022 tillkännagav Google att de förnyar Google Assistants AI så att den kan förstå mer avslappnade konversationer. Det kan handla om att eliminera en del gammal, och kanske underutnyttjad, teknik för att ge plats åt det nya.

Google Snapshot togs till exempel bort från sina tjänster i mitten av april. Det brukade vara en funktion som gav dig en snabb ögonblicksbild av hur din dag skulle se ut, men nu är den borta utan någon spårning. Om den här minnesfunktionen blir verklighet kanske det är bäst att de underutnyttjade platsbaserade påminnelserna försvinner för alltid, för att ge plats åt något bättre.

Om du letar efter en app utöver Googles erbjudanden för att ställa in påminnelser, har TechRadar en lista över de bästa kalenderapparna för 2022.