Google Pixel Fold: Här är allt vi vet hittills

Google Pixel Fold: Här är allt vi vet hittills

Vi har hört rykten om en Google Pixel Fold i flera år och det ser äntligen ut som att telefonen kan landa snart.

För tillfället är det bara ett fåtal företag som tillverkar hopfällbara telefoner, och Samsung dominerar marknaden med telefoner som Samsung Galaxy Z Fold 4. Men det kan snart få seriös konkurrens.

Läckor tyder på att det kan kallas Pixel Fold eller Pixel Notepad, men namnet är inte hugget i sten, varför vi mest kallar det för Google Pixel Fold för tillfället.

Vi har hört några detaljer om design, display, kamera och andra potentiella specifikationer, som du hittar nedan. Vi har också inkluderat information om ett möjligt releasedatum, som enligt de flesta rykten kan vara tidigt till mitten av 2023, samt prisläckor.

Så fort vi hör mer om Google Pixel Fold kommer vi att lägga till den i den här artikeln, så se till att komma tillbaka regelbundet om du vill hålla dig uppdaterad.

klippa för att jaga

Google Pixel Fold pris och releasedatum

Tidiga läckor föreslog att Pixel Fold skulle landa i slutet av 2022. Det är något vi har hört några gånger, men utan några tecken på telefonen vid avtäckningen av Pixel 7 verkar det också osannolikt.

Faktum är att en nyare läcka (från en annan källa) tyder på att även om en lansering i slutet av 2022 tydligen var planerad, kommer Pixel Fold inte att landa igen förrän 2023. Ett annat rykte om releasedatum bekräftar detta och hävdar att telefonen kan landa i första kvartalet (det vill säga mellan januari och mars) 2023.

Med det sagt pekar det senaste ryktet om releasedatum till maj 2023, så vi kan behöva vänta lite längre.

Vi har också tidigare hört att Pixel Fold har avbrutits, så det finns en chans att den inte kommer fram. Men det påståendet kommer från Ross Young, som senast återvände med en av de tidigare läckorna, och sa att det nu är planerat till Q2023 XNUMX, så han har förmodligen missuppfattat det tidigare eller så har Google lagt det på bordet igen.

Faktum är att termen "isPixel2022Foldable" har setts i Googles kod, vilket tyder på att telefonen kommer snart.

Vi skulle också ta alla dessa läckor med en nypa salt, särskilt eftersom vissa rykten om tidigare releasedatum var falska. Till exempel hävdade en rapport att Google (bland andra företag) köpte hopfällbara telefonskärmar från Samsung Display och fortsatte med att säga att smartphones som använder dessa skärmar skulle släppas 2021.

Samma sida upprepade samma sak nyligen, och en annan läcka om telefoner med Samsung Display-skärmar sa att Pixel Fold skulle lanseras under fjärde kvartalet 2021.

Det hände naturligtvis inte, men det kan vara så att Pixel Fold halkade in i 2023, som det verkar nu.

När det gäller vad det kan kosta, föreslår en läcka ett pris på cirka 1,400 1,040 USD (cirka 1,960 4 USD / XNUMX XNUMX USD). Det skulle göra den mycket billigare än Samsung Galaxy Z Fold XNUMX, men fortfarande dyr.

Faktum är att det kan vara samma pris som Galaxy Z Fold 4, med en nyare läcka som satte den till 1,799 1,520 $ (cirka 2,660 XNUMX $ / XNUMX XNUMX $ AU).

Design och display

Huvudinformationen om Google Pixel Fold kommer från en enorm läcka, som inkluderade inofficiella renderingar, av vilka du kan se några nedan. Även om de är officiella är de tydligen baserade på bilder och information från en pålitlig källa.

Som du kan se ser designen här mycket ut som Pixel 7-linjen när den är stängd, men med en övergripande formfaktor som liknar Samsung Galaxy Z Fold-linjen.

Pixel Fold är tydligen klädd i metall och glas, och sägs bara komma i nyanser av svart och vitt. Den är också tydligen väldigt tung, och du kan se att det finns stora ramar över och under huvudskärmen.

Bild 1 av 2

En inofficiell återgivning av Google Pixel Fold(Bildkredit: FrontPageTech)En inofficiell återgivning av Google Pixel Fold(Bildkredit: FrontPageTech)

Det finns också en rapport som hävdar att Google har beställt runt 7,6-tums vikbara OLED-paneler från Samsung Display, ett påstående som vi har hört några gånger.

Den har samma storlek som huvudskärmen på Samsung Galaxy Z Fold 4 och tillräckligt stor för att den hopfällbara Pixel kan ha samma formfaktor som Galaxy, vilket betyder en typisk skärm i telefonstorlek när den är stängd, men den öppnas som en bok. för att visa en skärm i surfplattastorlek. Som sagt, vi kan inte utesluta att den har en clamshell-design som Samsung Galaxy Z Flip.

En annan läcka tyder på att skärmen kommer att ha en upplösning på 2208 x 1840 pixlar och erbjuda upp till 1200 nits ljusstyrka och upp till 120Hz uppdateringsfrekvens också. Samma källa anger totala dimensioner på 123 x 148 mm.

Google Pixel Fold escape-animation

SIM-kortsinsättningsprocessen för den påstådda Google Pixel Fold. (Bildkredit: 9to5Google)

Som sagt, en animation som finns i Android 12L Beta 2 visar en hopfällbar telefon med en design som mer liknar Oppo Find N, lika kort och bred istället för lång och smal som Z Fold 4.

Du kan se den här animationen ovan, och även om det bara kan vara en generisk animation, kan den också visa Pixel Fold.

Bild 1 av 2

Vikbart pixelpatent(Bildkredit: Google/USPO)Vikbart pixelpatent(Bildkredit: Google/USPO)

På andra håll har vi hört att Pixel Folds omslagsskärm (dess icke-vikbara yttre skärm) kan vara 5,8 tum.

Utöver dessa läckor har vi också sett ett Google-patent som visar en skärm som öppnas till storleken på en surfplatta, men som sedan kan sträckas ut lite mer, som de roll-up-telefonkoncept vi har sett. Det låter dock ambitiöst för Googles första hopfällbara telefon, så vi är inte övertygade om att den har den designen.

Patently Mobile (öppnas i en ny flik) upptäckte också två andra Google Pixel hopfällbara telefonpatent, varav det ena har en ganska konventionell clamshell-design, medan den andra har två gångjärn, vilket gör att den kan bilda en form i Z när den är utfälld och går från smartphone storlek till full tablettstorlek.

Så Google verkar experimentera med många olika vikbara design, men företaget kommer troligen att gå med en design som liknar Galaxy Z Fold, som beskrivs ovan.

Bild 1 av 2

Vikbart pixelpatent(Bildkredit: Google / Patently Mobile)Vikbart pixelpatent(Bildkredit: Google / Patently Mobile)

Specifikationer och funktioner

Koden som finns i en Android 12-beta tyder på att Google Pixel Fold kommer att ha samma modem som Pixel 6-linjen. Detta antyder, men garanterar inte på något sätt, att den också kommer att ha samma chipset, dvs Google Tensor.

Denna chipset sågs också i ett riktmärke för Pixel Fold, som ytterligare nämner 12 GB RAM och Android 12, och vi har hört talas om Tensor-kretsuppsättningen på andra ställen.

Eftersom den här styrkretsen verkar utformad för att dra full nytta av de nya kamerorna i Pixel 6-serien kan det också innebära att samma kameror kommer att användas också, men vi är inte alls säkra. Om du har dessa kameror kan du förvänta dig en uppsättning med dubbla eller tre linser, med huvud-, ultravid- och eventuellt telefoto (4x optisk zoom) snappers också.

Ännu en läcka framhävde olika snappers, med Pixel 12.2:s 5 MP huvudkamera, tillsammans med Pixel 12:s 8 MP ultra-wide och dubbla 6 MP selfie-kameror (en på varje skärm). Detta är något vi redan har hört många gånger.

Enligt en källa tittar vi på en bakre kamera på 64 MP + 12.2 MP + 10 MP, så alla läckor och rykten är ostridiga just nu när det kommer till kameran på baksidan av Google Pixel Fold. När det gäller selfie-kamerorna är båda 9.5 MP, medan de läckta renderingarna (ovan) visar en bakre kamera med tre linser.

Det är också möjligt att telefonen har kameror under displayen, eftersom ett Google-patent har hittats för tekniken. Som sagt, de läckta bilderna tyder inte på det.

Utöver det vet vi ingenting om specifikationerna för den hopfällbara Google Pixel-telefonen, men vi kan spekulera lite. För det första kommer den troligen att köra Android 12, men den kommer definitivt att fungera oavsett den senaste versionen av Android när den lanseras.

Genom att gå igenom det vanliga Pixel-sortimentet kommer det sannolikt att ha anständiga kameror också, men kanske färre objektiv än konkurrerande telefoner. Vi förväntar oss också att företagets vikbara är 5G-kompatibel.

Slutligen, en liten justering av programvaran Google Camera tyder på att det faktiskt finns en Pixel Fold på väg och att Google förbereder sin egen programvara för det.