Google Nest Mini vs Google Home Mini: Vad är nytt med Googles senaste smarta högtalare?

Google Nest Mini vs Google Home Mini: Vad är nytt med Googles senaste smarta högtalare?
Google Nest Mini är efterföljaren till företagets mer prisvärda smarta högtalare, Google Home Mini, och även om de ser väldigt lika ut finns det några viktiga skillnader mellan de två kontorsvännerna. Släppt 2017, den ursprungliga Google Home Mini levererade all intelligens från Google Assistant i en kompakt form, vilket gör att den kan fungera som ett prisvärt nav för ditt smarta hem såväl som en snygg liten högtalare. Även om Google Home Mini var populär, hade sina problem; det vill säga dålig ljudkvalitet, vilket teknikjätten hoppades kunna åtgärda med nya Nest Mini. Slutresultatet är en smart högtalare på ingångsnivå som inte har samma kraft eller klarhet som till exempel Apple HomePod, Amazon Echo Studio eller Google Home Max, utan dess allsidiga, lågkostnadspaket. Spektakulära funktioner gör detta till ett fantastiskt hopp. poäng för personer som är nya inom röststyrning och smart hemautomation. Så hur är den nya modellen jämfört med sin föregångare? Vi testar Googles snyggaste högtalare.

Google Nest Mini vs Google Home Mini: pris och tillgänglighet

En av de mest attraktiva aspekterna av Google Home Mini var dess låga pris; För bara £49 / £49 / AU$79 är det fortfarande en av de mest prisvärda smarta högtalarna som finns. Innan Nest Mini lanserades kunde den vanligtvis köpas för bara £19 / £19 i USA och Storbritannien, vilket är förvånansvärt billigt; Det blir dock svårare att hitta den första generationens Home Mini nu för tiden, eftersom dess efterträdare håller på att fasa ut den. Återigen är det inte svårt att få rabatter, eftersom priserna på Google Nest Mini stadigt sjunker till cirka 30 USD / 30 GBP / 60 USD. Lyckligtvis kostar den nya Google Nest Mini exakt samma som det rekommenderade försäljningspriset för Home Mini, så du kommer inte att betala en premie för att få tag på den nya Google Assistant-högtalaren. Dagens bästa erbjudanden på Google Nest Mini och Google Home Mini Google Nest Home Mini Smart... Google Nest Mini - Gen 2 -...

Google Home Mini

Den ursprungliga Google Home Mini (Bildkredit: Shutterstock)

Google Nest Mini vs Google Home Mini: design

Ur designsynpunkt är det ingen stor skillnad mellan dessa två smarta högtalare; de har exakt samma storlek och form, med samma snygga tyggaller och en fyra LED-display. Google Nest Minis tyggaller är nu helt och hållet tillverkat av återvunna plastflaskor, medan det yttre skalet är tillverkat av "minst 35 % återvunnen plast" enligt företaget. Precis som den ursprungliga Google Home Mini kommer den nya Nest Mini i krita, kol och korall, tillsammans med en ny färg, Sky (om du inte har gissat är detta en ljusblå nyans). Båda högtalarna har kapacitiva touchkontroller, som låter dig styra din musikuppspelning, medan en mikrofonomkopplare låter dig stänga av aktivt lyssnande, vilket förhindrar att Google Assistant ständigt uppfattar din röst. Ultraljudsteknik är nytt för Google Nest Mini; betyder att när ljud spelas, kommer lysdioderna att tändas när du kommer närmare högtalaren för att hjälpa dig se volymknapparna. Enligt Cnet gör den detta genom att avge små, ohörbara pip som "studsar mot föremål i miljön, reflekterar från mikrofonerna och talar om för enheten om någon är i närheten." Du kan nu också spela upp/pausa din musik genom att trycka på toppen av Google Nest Mini. Till skillnad från sin föregångare är Google Nest Mini väggmonterbar, vilket gör den till en snyggt designad kontaktpunkt för ditt hem, såväl som ett nav för alla dina smarta enheter.

google nest mini

(Bildkredit: Google)

Google Nest Mini vs Google Home Mini: funktioner

Eftersom de båda fungerar med Google Assistant kommer du att upptäcka att Google Home Mini och Google Nest Mini delar många av samma funktioner, så att du kan styra dina smarta hemenheter handsfree med rösten. De saker som Google Assistant kan göra är otroligt olika; Den kraftfulla röstassistenten kan göra allt från att svara på dina allmänna frågor till att kolla dina e-postmeddelanden och möten. Det blir smartare och smartare, att använda artificiell intelligens för att lära sig och anpassa sig, mogna och bli mer användbar för varje dag som går. Till exempel kan båda högtalarna ringa gratis samtal till USA, en funktion som också nyligen lanserades i Storbritannien, samt streama musik via en mängd olika musikappar som Pandora, Spotify, YouTube. Musik, iHeartRadio och mer. Den nya Nest Mini har uppdaterats för att stödja Bluetooth 5, som ger en stabil anslutning när du spelar musik trådlöst från din enhet. Med Google Assistant kan Home Mini och Nest Mini också skicka förfrågningar om att titta på en YouTube-video på din Chromecast-kompatibla tv och styra Internet of Things (IoT)-enheter som smarta lampor, smarta säkerhetskameror. etc En ny funktion som kommer med Google Nest Mini (och alla andra Nest smarta högtalare och skärmar) är möjligheten att använda den som en intercom; detta gör att du kan prata med vem som helst i ditt hem med din telefon eller en annan Nest-högtalare.

ofertas baratas de google home mini precio venta

(Bildkredit: Google)

Google Nest Mini vs Google Home Mini: ljud

Ljudtrohet har aldrig varit Google Home Minis starka sida, men som en kontorskompis fungerar ljudet väldigt bra. Dess 40 mm högtalare kommer inte precis att imponera på dig med den kraftfulla basen och 360-gradersljudet som Google lovade 2017, men den här minihögtalaren kan bli ganska hög. Google säger att den nya Nest Mini har dubbelt så stark bas än den ursprungliga Home Mini, med "rikare, mer naturligt ljud som låter dig höra mer detaljer och är autentiskt för konsumenten." artist." Den förstärkta basen möjliggörs av en anpassad 40 mm-drivrutin utformad för att ta de låga frekvenserna till framkanten av ljudscenen, medan företagets egenutvecklade tuningprogramvara hjälper till att "finjustera ljudet." Ljudkvaliteten som erbjuds av Google Nest Mini var ganska medelmåttig - den har bra klarhet i mellanregistret, vilket är bra för talåtergivning (bra för poddsändningar), men det är inte särskilt musikaliskt, särskilt i diskant- eller basområdena. Du kommer att bli helt överraskad av ljudnivån den kan få, men de tröttande topparna och dalarna är inte den bästa upplevelsen när du lyssnar på dina favoritlåtar. Behöver du mer kraftfullt ljud? De två högtalarna kan kombineras med andra Google Home-högtalare eller Nest för att fylla hela ditt hem med musik. Google Nest Mini är möjligheten att koppla ihop två högtalare för äkta stereoljud, vilket gör den i linje med tredje generationens Amazon Echo Dot.

google home mini

(Bildkredit: Google)

Google Nest Mini vs Google Home Mini: att gå

Även om du fortfarande kan hitta Google Home Mini rekommenderar vi att du väljer den nya Google Nest Mini. Subtila designförändringar som väggmontering och användning av miljövänliga material är ett steg i rätt riktning, medan ultraljudsteknik gör Nest Mini smartare än sin föregångare. Möjligheten att ansluta din telefon via Bluetooth är en annan praktisk funktion, och vi älskar att du kan para ihop två av dem för att skapa ett stereoljudsystem, och de är så billiga att de inte kommer att tappa pengarna. Ljudkvaliteten är fortfarande inte den bästa på marknaden, men det finns en liten förbättring jämfört med originalet Google Home Mini. Nest Mini kommer aldrig att vinna några priser för ljudtrohet, men som en följeslagare på skrivbordet för att lyssna ibland är den ett utmärkt val.