En ny uppdatering av Google Maps låter dig använda förstärkt verklighet (AR) för att utforska viktiga platser i större städer.

Funktionen kallas Live View och antyddes först i september vid Googles Search On 22-evenemang. Om du trycker på den nya kameraikonen i sökfältet i Maps visas en serie AR-punkter på skärmen, som markerar landmärken, butiker och till och med bankomater. Allt du behöver göra är att rikta din smartphonekamera runt ditt omgivande område. Dessa punkter kommer att berätta hur långt bort ett företag är och i vilken riktning. Och platser som inte är i din omedelbara vy kommer också att markeras, enligt annonsen (öppnas i en ny flik).

När du riktar kameran direkt mot en plats - öppnas i en ny flik, kommer en bubbla att visas som visar dig viktig information, såsom en plats öppettider och om platsen har bra recensioner eller inte. Om du letar efter en specifik restaurang eller park kan du bläddra i kategorierna för att begränsa saker och ting.

Live View rullar ut Thanksgiving-veckan för Android och iOS i London, Los Angeles, New York, Paris, San Francisco och Tokyo. Vi frågade Google om det finns några planer på att expandera till andra större städer inom en snar framtid. Den här historien kommer att uppdateras om vi får några nyheter.

ödmjuk uppdatering

Förutom Live View får Google Maps ytterligare två ödmjuka tillägg som är tillgängliga på fler platser, från och med idag för Android och iOS.

Ägare av elfordon (EV) kommer lättare att hitta den bästa laddstationen tack vare det nya "Fast Charge"-filtret. Detta framhäver stationer med fordonsladdare som producerar på 50 kW eller mer. Och om din EV använder en specifik typ av plugg kan du begränsa vilka stationer som är kompatibla med det medföljande pluggfiltret. Observera att dessa ändringar endast är tillgängliga i länder med laddstationer för elfordon.

Accessible Places, som lyfter fram rullstolsvänliga platser, expanderar globalt. Du kan aktivera den här funktionen genom att gå till inställningsmenyn för Google Maps och växla mellan verktyget Tillgängliga platser. Därefter kommer du att se rullstolsikoner på företagsprofiler i Maps som talar om för dig om platsen är rullstolsanpassad. Verktyget förlitar sig på att communityn tillhandahåller korrekt information, så Google ber folk hjälpa till att redigera dessa profiler och lägga till tillgänglighetsikonen där det är lämpligt.

Uppdateringar överallt

Å andra sidan har företaget uppdaterat sina andra plattformar med nya shoppingrelaterade funktioner när vi går in i semesterperioden. Google AR hjälper dig att hitta (öppnas i en ny flik) den perfekta grunden baserat på mätvärden som hudton eller ansiktsform. Sneakerälskare kommer att uppskatta möjligheten att förhandsgranska skor i sina rum via 3D-modeller när de bestämmer sig för finare detaljer som färg och sulor (även om antalet skomärken som stöds är ganska begränsat). Och så finns det den matfokuserade Google Lens Multisearch-uppdateringen som hjälper människor att hitta namnet på en specifik rätt.

Om du fortfarande behöver hjälp med din semestershopping, kolla in TechRadars guide till live Black Friday-erbjudanden. Vi uppdaterar den ständigt med bra erbjudanden på internet.

Dela detta