Google Health Connect beta esta aqui para reducir la confusion

Google är på väg att skapa ett fitnessimperium när dess Health Connect-plattform går in i offentlig beta.

Health Connect, ett samarbete mellan Google och Samsung, dök upp först i maj med målet, enligt utvecklarteamet (öppnas i en ny flik), att ge en större förståelse för en persons hälsa genom en plattform som konsoliderar hälsodata från flera källor på en plats. För att underlätta detta standardiserar Google även datadelning så att träningsappar lättare kan kommunicera med varandra. På så sätt är det inte längre nödvändigt för tredjepartsutvecklare att etablera och underhålla flera API-anslutningar för sina applikationer.

För närvarande fungerar Health Connect bara med 10 hälso- och fitnessappar (öppnas i en ny flik), inklusive Fitbit, MyFitnessPal, Peloton, Oura och Tonal. Du kan ladda ner betaappen (öppnas i en ny flik) just nu från Google Play Butik, men det kommer inte att finnas en appikon på din startskärm. För att öppna den måste du hitta Health Connect i menyn Inställningar på din Android-telefon.

samtrafik

När du lanserar plattformen kommer du att bli ombedd att tillåta tredjepartsappar som stöds att öppna dina träningsdata i Health Connect. Det finns också detaljerade kontroller för att justera vad varje hälsoapp delar. I våra tester kopplade vi in ​​Peloton-appen och fann att den kan erbjuda pulsdata, men inte totala förbrända kalorier. Du kan när som helst återkalla datadelning eller ta bort all ackumulering. Och vissa funktioner som finns i andra appar kommer att fungera med varandra via Health Connect. Du kan till exempel synka MyFitnessPal med Peloton och få "kredit" för Pelotons träningsplaner.

Google säger att dess plattform stöder mer än 40 olika typer av data, som den visar i sex kategorier (öppnas i en ny flik): Aktivitet, Kroppsmått, Cykelspårning, Nutrition, Sömn och Vitals. Med dessa kan du kontrollera konsekvent sömnlängd och till och med din basala ämnesomsättning, baserat på informationen du matar in.

Vi kontaktade Google för att se om företaget kunde berätta för oss när Health Connect officiellt kommer att lanseras. Hittills har ingenting, inte ens en skadlig läcka, antytt ett releasedatum. När Health Connect kommer ut tror vi att plattformen kommer att förändras. Hälso- och fitnessappar tvingar ofta människor att byta mellan appar bara för att få hela bilden. Under en Google-märkt banderoll kan vi se denna klumpiga process försvinna.

Brist på stöd

Med tanke på att Fitbit är en av de 10 bästa apparna som stöds, blev vi förvånade över att inte se något stöd för träningsspårare eller smartklockor. Det är särskilt märkligt med tanke på att Google nyligen släppte en ny Pixel Watch (som visade sig vara lite för generös med att rapportera hur många kalorier människor förbränner). Stöd för enheten kan komma i en framtida uppdatering, men inget är officiellt ännu.

Vi rekommenderar dock att gå vidare om plattformen stöder något som Pixel Watch eller Oura Ring. Se till att kolla in vår lista över årets bästa träningsspårare för att hitta rätt utrustning för dig.

Dela detta