Om du litar på att Google Maps hjälper dig att navigera medan du kör, kanske det är dags att fira eftersom Google äntligen fixade det där irriterande problemet med mörkt läge i Android Auto.

Innan uppdateringen drogs kanske Android-smarttelefonanvändare har märkt att Android Auto alltid laddar Google Maps i mörkt läge. Även om din smartphone och dina personliga inställningar var konfigurerade på olika sätt, var du tvungen att följa en mörk karta under resan.

Nu kan alla fans av ljusläge se fram emot uppdateringen av Google Maps 11.35.1. fixade problemet tyst (via Autoevolution (öppnas i en ny flik)). Samma webbplats noterar också att Google tog bort en officiell användartråd som diskuterade problemet, vilket möjligen indikerar att problemet är ett minne blott.

Även om mörkt läge är en ganska liten olägenhet, om du förlitar dig på tjänsten på en lång bilresa, kan designen irritera dig om du tycker att den är ful. Vissa användare kan också tycka att ljusläget är lättare att läsa. Så att tvingas till en annan layout kan göra bilresor mindre lätta för dem.

Uppdateringen bör automatiskt rullas ut till alla Google Maps-användare under de närmaste dagarna om den inte redan har gjort det.

Nu när du är tillbaka på vägen med Google Maps kanske du vill kolla in dessa fantastiska funktioner som kan spara lite bensinpengar.

Dela detta