Google släppte Chrome 103, där det har försökt åtgärda synkroniseringsproblemen som användare har haft med Google-enheter i flera år, med början med Phone Hub.

I den här nya uppdateringen (öppnas i en ny flik) förbättrar funktionen hur foton tagna på din Android-enhet visas på dina andra Google-enheter, som Chromebooks och surfplattor, så länge du är inloggad på samma konto.

Det finns också, äntligen, ett bättre sätt att dela Wi-Fi-lösenord tack vare Near Sharing. När du är ansluten till ett nätverk kan du dela det med en annan Chromebook eller smartphone som till exempel Pixel 6, så att de kan ansluta till nätverket på ett ögonblick.

Det är trevligt att äntligen se dessa livskvalitetsfunktioner komma från Google, med tanke på att Apple har haft dem i flera år. Men även om företaget säger att detta bara är början på vad det vill göra för enhetssynkronisering, borde det ha hänt mycket tidigare.

Analys: bra start på Google, nu ska vi se mer

(Bildkredit: ASUS)

Vi befinner oss i en era där många användare äger mer än en smart enhet och många av dem drivs av Googles programvara. Med tanke på att det har varit svårt att dela innehåll mellan enheter i flera år är det oroande att företaget inte har agerat tidigare för att förbättra detta.

Apples iCloud-tjänst, till exempel, har tillåtit delning av flikar och Wi-Fi-lösenord mellan användare sedan 2015, medan parkoppling av dina AirPods med en iPhone har funnits sedan 2017, medan Google introducerade en liknande funktion först 2021.

Det är dags för företaget att ta sig an detta, och det är betryggande att det verkar göra det. Men tiden kommer att utvisa hur snabbt dessa ändringar kommer att komma till Android 13, Chrome OS och mer.

Dela detta