Google gör sin webbläsare Chrome (öppnas i en ny flik) mycket säkrare på Apples mobilplattform med tillägg av flera nya säkerhetsfunktioner.

I ett blogginlägg (öppnas i en ny flik) meddelade Googles produktchef Nasim Sedaghat introduktionen av fem nya funktioner till Chrome på iOS, inklusive två fokuserade på säkerhet, överförda från skrivbordsversionen.

Men företaget har också försökt göra Chrome på iOS mer engagerande och interaktivt för användare över hela världen, särskilt när webbläsarkrigen intensifieras.

Chrome på iOS

Först, förbättrad säker surfning, som Google säger kommer att hjälpa till att minimera hotet om nätfiske eller skadlig programvara. När det är aktiverat förutsäger och varnar verktyget användare om webbsidor är farliga. Dessutom, när användaren anger sina autentiseringsuppgifter på en webbplats, kan Chrome nu varna om informationen kompromettats i ett tidigare dataintrång och föreslå en uppdatering.

Den andra säkerhetsfokuserade uppdateringen är möjligheten att ange lösenord i vilken app som helst, eftersom Chrome på iOS nu kommer med Googles lösenordshanterare inbyggd, vilket tillåter användare att autofylla sina inloggningsuppgifter i vilken app som helst. .

Andra nyligen introducerade funktioner inkluderar snabbare översättning av sidor från olika språk, användning av maskininlärning på enheten och möjligheten för användare att lättare upptäcka nytt innehåll eller starta en ny undersökning efter en lång frånvaro.

"Du kommer fortfarande att kunna hitta alla dina senaste flikar, men vi gör det också lättare att navigera genom innehåll, starta en ny sökning eller enkelt återvända till dina mest besökta webbplatser," sa Google och tillade att funktionen kommer till Android snart.

Den senaste ändringen, Chrome Actions, gör det möjligt för användare att spara tid genom att skriva en åtgärds titel i adressfältet. Adressfältet kommer också att kunna förutsäga när användaren kan ha nytta av en Chrome-åtgärd, baserat på redan angivna ord.

Dela detta