Google Drive låter dig nu upptäcka alla som snokar

Google gör det ännu enklare att dela filer med kollegor, enligt ett företagsblogginlägg (öppnas i en ny flik), med nya föreslagna kontakter tillgängliga direkt från delningsbladet från och med idag.

I ett försök att förbättra produktiviteten och samarbetet lade Google Workspace till en ny rad med föreslagna kontakter under fältet som du normalt skulle använda för att ange en kontakts namn eller e-postadress, som är inställda på att ändras dynamiskt beroende på vem du delar med. plus.

Tips för att dela på Google Drive

Företaget har redan börjat rulla ut uppdateringen, även om det kan ta cirka två veckor för vissa användare att se ändringarna. Och det är även om de kan, eftersom bara äldre Workspace- och G Suite-konton kommer att få det nya förslagsfältet. Personliga konton fungerar utan förändring (åtminstone för närvarande).

Utöver den här uppdateringen har Google varit upptagen med att justera sitt lagerblad under de senaste veckorna.

Tidigare den här månaden lade Google till möjligheten att styra delningstiden när man delar en fil. Tidigare var användarna tvungna att dela en fil och sedan gå tillbaka till delningspanelen för att ändra behörigheter. Nu när det har rullats ut (för vissa kommersiella Workspace-kunder) kan anställda enklare ställa in behörigheter.

Google är inte det enda företaget som ändrar hur användare delar sina filer. TechRadar Pro rapporterade förra månaden att Microsoft också kan göra ändringar i sin process.

Dela detta