Att skicka ett urval av bilder eller videor via Google Chat kommer äntligen att bli mycket mindre irriterande tack vare en ny uppdatering.

Chattmjukvaran har meddelat att användare nu kan välja flera bilder eller videor samtidigt att skicka med sina Google Chat-meddelanden.

Tidigare kunde användare bara bifoga en enda bild eller video, vilket ofta resulterade i långa vänte- och laddningstider för dem som vill skicka flera objekt samtidigt, och det nya tillägget förväntas hjälpa till att stimulera onlinesamarbete på alla nivåer.

google chattbilder

Som de flesta av oss förmodligen skulle gissa är funktionen ganska enkel att använda. I din valda Google Chat, klicka på bildvalsmenyn och börja klicka för att välja de bilder du vill skicka. När du har valt den kan du klicka på en bild igen för att avmarkera den.

Som tidigare stöder Google Chat sändning av BMP-, GIF-, JPEG-, PNG-, WBMP- och HEIC-filer på upp till 200 MB.

I ett Google Workspace-uppdateringsblogginlägg (öppnas i en ny flik) som tillkännager uppdateringen, meddelade företaget att iOS- och Android-användare kommer att kunna njuta av det nya tillägget nu.

Det finns inga ord om när webbanvändare kommer att få funktionen, men med tanke på dess popularitet kan vi inte föreställa oss att det kommer att ta för lång tid.

Uppdateringen följer ett löfte från Google Workspace tidigare i år om att hjälpa till att förbättra kommunikationen och samarbetet för alla typer av team.

Användare kan nu starta ett Google Meet-samtal (öppnas på en ny flik) direkt från sina dokument, kalkylark eller presentationer, med samtal nu inklusive omröstningar, frågor och svar och automatisk brusreducering på många samtalstyper.

Google Chat introducerade också nyligen en ny funktion som låter användare skapa gruppchattar (kallade utrymmen) inom plattformen (öppnas i en ny flik) som sedan kan delas med andra medlemmar i din organisation. Företaget säger att detta kommer att vara särskilt användbart för att skapa och dela "aktuella konversationer" inom ditt företag, såsom teamdiskussioner, guider och mentorskapsmöjligheter.

Videokonferenser borde nu också vara säkrare och mer interaktiva, där det senare täcker funktioner som sträcker sig från mötesreaktioner till bild-i-bild-video.

Dela detta