Gmail por fin podria llegar a tu reloj inteligente Android

Googles senaste försök med en smartklocka har verkligen oroat Apple, men det är inte bara priset som är tilltalande, eftersom nya Wear OS-enheter som Pixel Watch snart kan vara mer kapabla än vi först trodde.

Enligt rykten som uppmärksammats av 9To5Google (öppnas i en ny flik), arbetar teknikjätten på förnyade Gmail- och Kalender-appar som kan komma till Wear OS.

Ingen av apparna är för närvarande tillgänglig på handlederna av Google-fans, vilket 9To5Google säger kan bero på företagets "beroende" på rika meddelanden som tillåter användare att interagera med innehåll utan att helt öppna appen. , vilket är lättare att uppnå. på den större skärmen på en smartphone.

Gmail för pixelklocka

Pixel Watch kommer för närvarande med Kalender-appen, som visar en tredagarsvy av kommande händelser, men saknar möjligheten att skapa nya poster (annat än att använda den inbyggda Google Assistant).

Och även om det inte finns någon dedikerad Gmail-app, kan användare fortfarande få meddelanden som speglas från sin anslutna smartphone, vilket är fallet med Apple Watch när du inte har watchOS-appen tillgänglig.

Hittills fungerade det bra för att kontrollera inkommande e-post, men att skicka även ett kort svar krävde en ansluten Android-telefon.

9To5Google noterar att de "har lärt sig att Google testar både Gmail och Calendar för Wear OS", vars upplevelse lovar att vara "alltomfattande", vilket föreslår dedikerade Google Workspace-appar med bättre interaktion, till exempel möjligheten att skapa nya händelser eller e-post, elektronik. , även om vi får vänta och se vad som är vid horisonten.

Däremot har alla watchOS-utgåvor för Apple Watch inkluderat versioner av dess dedikerade Mail- och Calendar-appar, som har fått inkrementella uppdateringar tillsammans med respektive iOS-uppdateringar.

För närvarande kan vissa Pixel Watch-användare ha mer fördel av att använda den dedikerade Wear OS Outlook-appen för sina e-posttjänster snarare än att bara få aviseringar från telefonens Gmail-app på handleden.

Dela detta