Las notificaciones de Gmail en Android tienen un aspecto completamente

Google har blivit det senaste företaget att rulla ut en krypteringsuppdatering, vilket avslöjar att Gmails e-posttjänst är konfigurerad för att stödja end-to-end-kryptering (E2EE), men inte alla användare kommer att kunna få den.

I en uppdatering av Google Workspace-bloggen (öppnas på en ny flik) förklarade företaget att det planerar att implementera klientsideskryptering (CSE) i Gmail, vilket det redan har gjort för Google Drive, Dokument, Kalkylark, Presentationer och Träffa. . Google Kalender testar också funktionen i beta.

Detta följer på ett tillkännagivande om att Apple planerar att lansera liknande "avancerat dataskydd" för amerikanska iCloud-användare i slutet av 2023, och globalt under nästa år, även om det inte är inställt på att täcka Mail, Kontakter eller kalender.

gmail-kryptering

Googles hjälpartikel för kryptering på klientsidan (öppnas i en ny flik) beskriver att "teknikjättens servrar inte kan komma åt dina krypteringsnycklar och dekryptera dina data."

Att använda ASM i Gmail kommer att göra känsliga data, inklusive e-postbilagor, "okodliga av Googles servrar", men som med alla ASM bör användare ange sina krypteringsnycklar och överväga att använda en annan säkerhetsnyckel från tredje part för säkerhetskopiering.

Genom att använda kryptering på klientsidan i Gmail säkerställs att känslig information i e-postmeddelandet och bilagor inte går att läsa av Googles servrar. Klienter behåller kontrollen över krypteringsnycklarna och identitetstjänsten för att komma åt dessa nycklar.

Ett betaprogram (öppnas på en ny flik) är tillgängligt för Google Workspace Enterprise Plus- och Education Standard/Plus-kontoinnehavare. Det kommer att vara öppet till "20 januari 2022", enligt inlägget, men vi tror att det borde vara den 20 januari 2023 och vi har kontaktat Google för att bekräfta.

Bland den långa listan över icke kvalificerade konton finns: Workspace Essentials, Business Starter/Standard/Plus, Enterprise Essentials, Education Fundamentals, Frontline, Nonprofits, Legacy G Suite Basic/Business och personliga konton.

Med allt detta kommer det sannolikt att ta ett tag innan dessa extra säkerhetsåtgärder börjar sippra ner till andra kontotyper.

Framgångsrika beta-kandidater måste vänta på bekräftelse från Google innan de kan följa installationsstegen - öppnas i en ny flik.

Dela detta