Gmail puede haber solucionado uno de sus defectos mas molestos

Gmail är på väg att få en stor förbättring av sin sökfunktion som faktiskt kommer att fungera för fler användare, så länge du aktiverar rätt inställningar.

E-postleverantören har länge tillhandahållit en sökfunktion, och erbjuder till och med specifika filter och inställningar för att hjälpa sina användare att hitta rätt innehåll i en överfull inkorg, men trots dessa avancerade ansträngningar använder den inte alla plattformsfunktioner.

För detta ändamål kommer Gmail nu att använda maskininlärning för att ta reda på vad du letar efter.

Gmail-sökningsuppdatering

Den nya processen kretsar kring tidigare sökningar för att förstå vilken typ av resultat du klickar på från sökorden du använder i sökfältet, som nu kommer att fungera på ett mer konversationssätt, som Google Assistant.

Förbättringen kommer att göra att sökfunktionen går utöver kontakternas efternamn, som det har gjort tidigare, till deras fullständiga namn och e-postadresser, såväl som tidigare e-postmeddelanden och hur ofta de togs emot.

För att aktivera kontextuell sökning i Gmail måste du aktivera webb- och appaktivitet i ditt Google-konto, vilket kan vara ett nytt problem för kunder som är oroliga över sin integritet och hur deras data används.

Flytten är en del av en serie uppdateringar som implementeras av Gmail i ett försök att behålla sin plats som en av de mest populära e-postklienterna mot konkurrens från rivaler som Proton Mail och Apple Mail.

En annan anmärkningsvärd förändring på senare tid har varit Gmails omgjorda gränssnitt som, som TechRadar rapporterade då, blev den enda tillgängliga vyn i november 2022.

Dela detta