Unga arbetare är missnöjda med föråldrade kontorsstrukturer och efterlyser en digital transformation på arbetsplatsen, enligt ny forskning från SD Worx.

Med framväxten av hem- och hybridarbete har många företag tagit sig an utmaningen genom att tillhandahålla rätt hårdvara och mjukvara för arbetare att få saker gjorda var de än är, som videokonferenser och samarbetsverktyg.

SD Worx menar dock att ofta förbisedda processer bakom kulisserna kräver lika mycket uppmärksamhet, om inte för verksamheten, som för fortsatt tillfredsställelse för den yngre delen av arbetsstyrkan.

Teknik på arbetsplatsen

Rapporten anger att mer än hälften (54%) av Gen Z-arbetsstyrkan (de födda mellan mitten och slutet av 90-talet och början av 2010-talet) söker "bättre digitalisering av HR-processer och lösningar på arbetsplatsen".

SD Worx säger att detta belyser ett "fokus på digitala lösningar som ger förbättringar som snabbhet och bekvämlighet för de anställdas upplevelse", något som har blivit oerhört viktigt eftersom fler och fler anställda är öppna för att överväga karriärbyten. I en tid då varje krona räknas. .

Företaget anser att effektivisering av semesterbokningar och digitala frånvaroförfrågningar bör vara en prioritet för att bekämpa arbetarnas missnöje, men inte på bekostnad av en personlig upplevelse.

Detta bevisas av över 70 % av arbetstagarna som säger att de föredrar en en-till-en ombordstigningssession, samarbete med medarbetare och en avslutningsintervju.

Arbete pågår redan för att förbättra medarbetarupplevelsen, där 53 % av europeiska företag redan har investerat i bättre digitala HR-processer, enligt en studie av över 4 000 företag, med länder inklusive Storbritannien och Belgien i cabeza.

Förutom mänskliga resurser verkar det som om Gen Z-arbetare är intresserade av digitaliseringen av hälsa och välbefinnande, vilket har blivit en växande prioritet för arbetare i ett försök att behålla personal.

Colette Philp, HR-chef i Storbritannien för SD Worx, beskriver nuvarande förhållanden som ett "krig om talang" där företag måste satsa högt för att attrahera och behålla en ny generation av personal.

Philp fortsätter: "Anställda är väldigt tydliga med vad de vill... vår forskning visar att arbetsgivare lyssnar."

Dela detta