Geekbench 4 benchmark föreslår ett 18-kärnigt Cascade Lake-X-chip

Geekbench 4 benchmark föreslår ett 18-kärnigt Cascade Lake-X-chip

Medan Cascade Lake Xeon-processorer har varit ur drift under några månader, har Intel ännu inte släppt någon konkret information om Cascade Lake-X. Den här senaste läckan kan dock indikera att Intel, trots förseningarna, förbereder sig för att snart lansera dessa efterlängtade high-end office-chips (HEDT).

Efter att ha lanserat sina Ice Lake-chips verkar Intel inte vilja sakta ner. Tom's Hardware tillkännagav nyligen lanseringen av ytterligare en Cascade Lake Cascade Lake-X på Internet.

En okänd processor med kodnamnet, Intel 0000, dök upp i Geekbench 4-databasen den 16 augusti på en Dell Precision 5820-arbetsstation. Enligt Geekbench benchmarkdata har denna processor 18 kärnor och 36 trådar, vilket ger den en idealisk position för att lyckas Intel Core i9-9980XE.

Identifierad som Stepping 7, tror Tom's Hardware att detta chip kan vara en 18-kärnig Cascade Lake-X-processor.

Slår Intel Core i9-9980XE

Vi vet inte mycket om detta mystiska Intel-chip. 0000. Vad vi vet är att den har 18 kärnor, 36 trådar och en hastighet. basklocka på 2,19 GHz. Även om den här basklockan, liksom 3.28 GHz, är lite oroande, kan Geekbench 4 ha gjort ett fel när de identifierades. Det eller chippet är fortfarande i sin linda.

Det här ser i alla fall redan lovande ut. Det verkar överträffa Intel Core i9-9980XE med 3.36 procent för arbetsbelastningar med en kärna och cirka 7.4 procent för arbetsbelastningar med flera kärnor, vilket återigen överträffar i9-9980XEs benchmark-testresultat. 5122 (single core) och 50.837 XNUMX (multicore) vilket indikerar att det kan ersätta flaggskeppet Skylake-X Refresh.

Om Intel fortsätter att justera det kan vi titta på ännu bättre prestanda som kan konkurrera med eller till och med överskugga allt AMD har i beredskap med sin tredje generationens Ryzen Threadripper.