Garmin Vivoactive 3 och Vivoactive 4 är två fantastiska smartklockorOch om du letar efter en ny träningsspårare kanske du har svårt att välja mellan de två. Det är därför vi sätter de två enheterna mot varandra och jämför deras design, pris och funktioner så att du kan välja den som är rätt för dig.

Vivoactive 3 lanserades i september 2017 och Vivoactive 4 började säljas i mars 2021. Men trots 4-års skillnaden är den nya klockan inte nödvändigtvis det bästa alternativet för alla, det beror på din budget och om du sannolikt kommer att använda tillräckligt många nya funktioner från Vivoactive 4 för att motivera det högre priset.

Kan du fortfarande inte bestämma dig? Ta en titt på vår kompletta guide till de bästa Garmin-klockorna för att se om en annan enhet är bättre för dig.

Sammanfattning

Många gånger, Att rekommendera den nyare av två klockor är en självklarhetMen Vivoactive 3 har bestått tidens tand väl och är fortfarande en fantastisk smartklocka. Har några betydande begränsningar jämfört med Vivoactive 4 (mer om det senare), men de är ofta tillgängliga för ungefär halva priset, vilket kan tippa vågen till deras fördel om du inte kommer att använda dem. .

Båda klockorna är solida val för löpare och cyklister, med exakt inbyggd GPS och ANT+-anslutning för enheter som pedaler och kadenssensorer.. Men om du älskar att simma bör du välja Vivoactive 4, som är den enda i paret som kan mäta din puls under vattnet.

Vi rekommenderar även Vivoactive 4 om du vill lyssna på musik utan din telefon. Standard Vivoactive 3 låter dig styra musikuppspelning på din telefon, men den har ingen låtlagring, och det är liten skillnad mellan priserna på Vivoactive 3 Music och Vivoactive 4, så du kan lika gärna välja den nyare enheten och Kraftfullare.

En annan av de bästa egenskaperna hos Vivoactive 4 är dess blodsyresensor. Den mäter inte bara SpO2 på natten för att upptäcka tecken på sömnapné; det kan också spåra dig under hela dagen och låter dig utföra stickprovskontroller, vilket gör det till ett användbart träningsverktyg.

Om dessa verktyg inte är nödvändiga, Vivoactive 3 kan bli din nästa klocka, trots sin ålder. Tänk på att eftersom det är äldre kan reparationer och byten vara mer komplicerade om något går fel eller går sönder.

Dagens bästa erbjudanden på Garmin Vivoactive 3 och Garmin Vivoactive 4

Garmin Vivoactive 3 vs Garmin Vivoactive 4 hur du väljer din

Display och design

 • Båda klockorna har pixelfärgminneskärmar
 • Vivoactive 4 har högre upplösning

Vivoactive 3 har en 30,4 mm skärm med en upplösning på 240 x 240 pixlar. Standard Vivoactive 4 har samma skärmstorlek, men en högre upplösning på 260 x 260 pixlar för större tydlighet.

Båda klockorna använder pixelfärgminne för att visa din träningsstatistik. Även om de är designade för att vara tydligt läsbara även i direkt solljus, de är mindre levande än Garmin Venu, som har en OLED-skärm.

Garmin Vivoactive 4

Garmin Vivoactive 4 har en skärm med högre upplösning än Vivoactive 3 (Bildkredit: Garmin

Design

 • Båda klockorna finns i polymer eller rostfritt stål.
 • Vivoactive 4 finns i två olika storlekar

Garmin Vivoactive 3-fodralet mäter 43,4 x 43,4 x 11,7 mm. y kan vara polymer eller rostfritt stål (den här senaste versionen ser fancy ut, men kostar lite mer). Båda modellerna har en infattning i rostfritt stål,

Standard Garmin Vivoactive 4 är något större och mäter 45,1 x 45,1 x 12,8 mm och igen kan du vara gjord av polymer eller rostfritt stål, med en infattning i rostfritt stål.

Båda enheterna har snabbsläppande silikonband (med ytterligare alternativ säljs separat om du känner för en switch).

Om 4mm Vivoactive 45 är för stor finns det också en 40mm version tillgänglig för ungefär samma pris.

Smart Watch-funktioner

 • Vivoactive 4 har något bättre batteritid
 • Vivoactive 3-standarden kan inte lagra musik
 • Båda stöder tredjepartsapplikationer via Garmin Connect IQ

Båda klockorna låter dig ta emot aviseringar på din smartphone och skicka sms eller avvisa samtal med text om du är en Android-användare.

Väder- och kalenderappar är installerade som standard, och du kan ladda ner ytterligare urtavlor och tredjepartsappar för båda klockorna via Garmin Connect IQ. Båda klockorna låter dig även göra kontaktlösa betalningar via NFC genom Garmin Pay.

Garmin Vivoactive 3

Med Vivoactive 3 och Vivoactive 4 kan du göra kontaktlösa köp med Garmin Pay (Bildkredit: Garmin)

Även om du kan använda båda klockan för att styra musikuppspelningen på din telefon, kan du inte lagra musik på Garmin Vivoactive 3. Om det här är något du letar efter måste du välja den dyrare Vivoactive 3 Music Edition eller VIvoactive 4. Båda dessa klockor kan lagra upp till 500 låtar, som du kan streama till Bluetooth-hörlurar.

Vivoactive 4 har fördelen när det gäller batteritid, men det är ingen stor skillnad. Vivoactive 3 kan hålla i upp till 13 timmar med GPS aktiverat och upp till sju dagar i smartwatch-läge. Väljer du Vivoactive 3 Music kan du använda GPS och musikuppspelning i fem timmar på full laddning.

Vivoactive 4 kan köras i upp till sex timmar med GPS och musik på och upp till åtta dagar i smartwatch-läge.

Fitness Tracking-funktioner

 • Båda har inbyggd precision GPS
 • Vivoactive 4 kan mäta hjärtfrekvensen under vattnet
 • Vivoactive 4 har en blodsyresensor

Både Vivoactive 3 och Vivoactive 4 har inbyggd GPS (kompletterat av Galileo och GONASS), så att du exakt kan spåra löpningar, promenader och cykelturer utan att ansluta dem till din telefon. De har också ANT +-anslutning, vilket innebär att du kan ansluta dem till ytterligare sensorer som pulsmätare och pedaler för ytterligare träningsmått.

Endast Vivoactive 4 har en SpO2-sensor, och det är en särskilt mångsidig sensor. Många träningsspårare kan bara övervaka blodets syremättnad på natten, men Vivoactive 4 låter dig också övervaka den under dagen och göra slumpmässiga kontroller när du vill.

Båda klockorna har pulsmätning hela dagen och varnar dig om din puls blir onormalt hög, men endast Vivoactive 4 ger varningar om låg puls. Om du simmar regelbundet bör du vara medveten om att endast Vivoactive 4 kan mäta puls under vattnet.

Garmin Vivoactive 4

Endast Vivoactive 4 kan spåra hjärtfrekvensen under vattnet (Bildkredit: Garmin)

Vivoactive 3 har aktivitetsspårningsprofiler för styrka, konditionsträning och elliptisk träningsamt trappklättring, golvklättring, inomhusrodd och yoga. Vivoactive 4 har allt, plus alternativ för Pilates och Breath.

Båda klockorna kan spåra löpband och löpning utomhus, inomhus och utomhus cykling och pool simning. De har också dedikerade lägen för skidåkning, snowboardåkning, längdskidåkning, stand-up paddleboarding och utomhuspaddling.

Båda är också kapabla golfklockor med funktioner som ett digitalt styrkort, automatisk skottavståndsmätning, grönt sikte med manuell stiftpositionering och Garmin Autoshot. Däremot kommer de inte förladdade med de tusentals kurskartor du får med Garmin Fenix ​​​​6.

pris

 • Vivoactive 3 är billigare än Vivoactive 4
 • Vivoactive 3 Music är inte längre tillgänglig i alla länder
 • Leta efter specialerbjudanden hos tredjepartshandlare

Priserna varierar lite beroende på vilken färgsättning du väljer, men Vivoactive 3 är tillgänglig att köpa direkt från Garmin från €249.99 / €199.99 / AU$249 för standardutgåvan eller €249.99 / €249.99 för musikutgåvan. Vicoactive 3 Music är inte längre tillgänglig i Australien om du köper den från Garmin, men den kan hittas i butiker för cirka 160 AUD.

Samtidigt Vivoactive 4 börjar på €349.99 / €259.99 / AU$579. 55 mm och 40 mm-modellerna har samma pris i USA och Australien, men den mindre versionen är något billigare i Storbritannien, från AU$239.99.

Vivoactive 3 och 4 är ofta tillgängliga till ett lägre pris från återförsäljare som Amazon (speciellt kring Black Friday), men eftersom det här är en äldre modell har Vivoactive 3 ofta större rabatter.

Garmin Vivoactive 3

Vivoactive 3 har klarat tidstestet väl och är fortfarande en bra smartwatch trots sin ålder (Bildkredit: Future)

 

Dela detta