Garmin Fenix ​​8 är fortfarande långt kvar (den efterlängtade Fenix ​​7 startade först under den första månaden av året XNUMX)Men om du undrar vad nästa generations sportklocka kan ha i beredskap, kan vi redan. göra välgrundade förutsägelser.

För närvarande finns det inga nyheter att rapportera (det är trots allt väldigt snart), men vi kommer att hålla den här artikeln uppdaterad under de närmaste månaderna närhelst nya ledtrådar dyker upp.

klippa för att jaga

  • Vad är det? En högklassig multisportklocka
  • Vid vilken tidpunkt kom det ut? Kanske i början av 2025
  • Hur mycket kostar det? Kostnaderna kommer sannolikt att börja runt €1,000 / €XNUMX / AU$XNUMX XNUMX

Vad vi vill se

Garmin Fenix ​​6 släpptes i april 7 och Fenix ​​XNUMX-serien följde under den första månaden år 2022, så vi förväntar oss inte att Fenix​8 landar förrän i början av tvåtusentjugofem - även om företaget inte alltid och alltid lämnar en hel 3-års skillnad mellan lanseringarna, så en lansering i två tusen och tjugofyra är en möjlighet.

Mycket kan hända under den här tiden, men här är några egenheter som vi skulle vilja se när den nya klockan kommer (en del mer troliga än andra).

många storleksalternativ

Garmin har gjort stora framsteg när det gäller inkludering och vi förväntar oss att det fortsätter med Fenix ​​8. Fenix​7 kom i 3 olika storlekar vid lanseringen och vi skulle bli förvånade om Fenix ​​​​8 inte kom med så många alternativ. I själva verket kan det till och med finnas en superkompakt version med en fodraldiameter på 4 mm eller mindre, som Vivoactive XNUMXS.

Man tränar med vikter med Garmin Epix-klocka

(Bildkredit: Garmin)

Vi skulle inte förvänta oss att se en klocka som är lika solid som dvärgen Garmin Lily, men den snabba teknikutvecklingen kan innebära att det är möjligt att packa en kraftfull multisportklocka i ett nytt, robustare paket.

Garmin Fenix ​​8 kan ha en livlig AMOLED-skärm som den på nya Epix

En AMOLED-skärm

Fenix ​​​​7 väckte uppståndelse 8 som den första Garmin Fenix-klockan med pekskärm. Vi hoppas att Fenix ​​XNUMX också kommer att vara beröringskänslig, och vi håller tummarna för att förbättringar av batteritekniken gör att en AMOLED-skärm kan läggas till utan att behöva laddas mer normalt.

Fenix​7 är en enorm klocka, men när vi undersökte den fann vi att dess skärm saknade kontrast, även jämfört med äldre klockor som Garmin Instinct XNUMX. Det ser inte bara renare ut (som vi såg med Garmin Epix och Venu två), det skulle också låta Garmin inkludera animerade träningspass på skärmen och göra klockans kartor betydligt lättare att läsa.

En mikrofon

I januari tvåtusentjugotvå, Garmin introducerade Venu XNUMX Plus: en ny utgåva av Venu två med mikrofon, som låter dig komma åt telefonens röstassistent eller ta emot samtal utan att ta telefonen ur fickan. Det kan tyckas vara en liten uppdatering, men i våra tester var den extremt användbar och vi kom på att vi kallade Google Assistant betydligt oftare än normalt.

Man pratar på Garmin Venu 2 Plus-klocka

(Bildkredit: Garmin)

Även om Garmin kan släppa en Fenix ​​7 Plus med mikrofon någon gång under de närmaste månaderna, är det något vi skulle vilja se som standard på Fenix ​​8.

Med en inbyggd mikrofon kan Garmin Fenix ​​8 låta dig svara på samtal utan att ta telefonen ur fickan.

Många förinstallerade kartor

Vi är ganska övertygade om att Fenix ​​8 kommer att erbjuda mer lagring än befintliga Garmin-klockor, och vi skulle vilja se mycket utrymme dedikerat till kartor. Garmin släppte en uppsättning gratis kartpaket med Fenix ​​​​7 och lade till en ny karthanterare för enkel åtkomst och nedladdning från handleden, men endast Sapphire Solar-modellen kommer med TopoActive-kartor förladdade.

Fenix​​serien utmärker sig vid navigering och kartläggning, och den inbyggda extra lagringen skulle tillåta Garmin att utrusta hela Fenix​8-serien med en komplett uppsättning kartor redo att gå direkt ur lådan.

En EKG-sensor

EKG-sensorer börjar bli utbredda i smartklockor och sportklockorNär detta skrivs har ingen Garmin-enhet dem. Fenix ​​8 kan vara den första som övervakar ditt hjärta efter tecken på förmaksflimmer.

Just nu kan vi bara spekulera i vad Fenix ​​8 kan komma att tillföra bordet, men vi kommer att hålla utkik efter nyheter (oavsett om det är en läcka, en patentansökan eller något annat) och uppdatera detta. snart vi vet. har en aning om vad som är på väg.